Experiment senzațional cu Dacia Duster: nicio altă mașină românească n-a mai reușit asta

Experiment senzațional cu Dacia Duster: nicio altă mașină românească n-a mai reușit asta

Frații Bertici Attila și Nicolae pregătesc o nouă expediție, denumită sugestiv “Arctic Circle”, dincolo de Polul Nord. Cei doi plănuiesc să își încerce încă o dată norocul, pornind în aventură alături de îndrăgita mașină românească: un SUV Dacia Duster.

Attila Bertici va porni pe drumul spre Polul Nord pe 3 ianuarie 2021. De data aceasta, companion nu îi va mai fi soția, ci fratele său Nicolae Bertici.

Aventura îi va ghida pe ruta către nordul Rusiei, prin tundra înghețată. Nici măcar Google Maps nu cunoaște traseul. Direcția planificată nu cuprinde drumuri bine delimitate. Cei doi vor parcurge sute de kilometri trecând peste râuri și lacuri înghețate, iar ținta este să ajungă la 4000 de kilometri dincolo de Cercul Polar, în plină iarnă arctică.

“Credem că va fi cea mai grea expediție de până acum. Nu va fi frigul extrem din Oymyakon, Siberia, în schimb va fi foarte multă zăpadă, viscol și drumuri impracticabile mai ales pentru Duster”, anunță Attila Bertici înaintea expediției.

Siberia i-a învățat lecții prețioase

În această deplasare curajoasă nu vor mai fi singuri. După experiența din Siberia, și-au dat seama cât este de periculos.

Astfel, Attila va conduce Dusterul pe benzină pe care îl alintă “Black NEO”, achiziționat după aventura în Siberia, iar cei doi frați vor fi acompaniați de o altă Dacia, “Blue Duster”, cu propulsie diesel, la bordul căreia vor călători alți doi români: Vasile Hortobet și Dan Paici, după cum arată un articol Promotor.

Anul trecut, cei doi curajoși și-au îndeplinit misiunea cu succes, dar au trecut și prin momente dificile: au rămas fără bani și acte în timpul unui popas, iar la 40 de kilometri de TomTor, mașina a început să scoată zgomote ciudate.

“Am crezut că o să murim acolo”, povestea Attila în urmă cu șapte luni, la scurt timp după revenirea în țară.

Bertici Attila a oferit primele informații oficiale:

”Polul Nord nu înseamnă numai Nordkapp și Norvegia! A, pentru mulți da, dar cine ne cunoaște știe că noi nu suntem doar turiști, noi mergem în expediții extreme, mai ales iarna!

De data asta mergem la Cercul Polar în Rusia pe tundra înghețată!
Credem că va fi cea mai grea expediție de până acum. Nu va fi frigul extrem din Oymyakon, în schimb va fi foarte multă zăpada, viscol și drumuri impracticabile mai ales pentru Duster.

Vom merge două echipaje (2 Dacii Duster), unul pe benzină “Black NEO” și una pe motorină! Echipa noastră “Hello Siberia” este: Attila Bertici și Nicolae “Nicu” Bertici. Echipa “Blue Duster” este alcătuită din Vasile Hortobet și Dan Paici “Lupul Singuratic”. Ne auzim în curând”.

Citește și:
Etichete: