Dacia Duster, în corzi cu noua lansare a SUV-ului Toyota. Cât de performant este noul Yaris Cross hibrid

Dacia Duster, în corzi cu noua lansare a SUV-ului Toyota. Cât de performant este noul Yaris Cross hibrid

Dacă nu era suficient prin ce trece Dacia, a mai venit o veste proastă. Toyota tocmai a anunțat un SUV nou și e fenomenal.

Toyota a dezvăluit noul SUV care ar putea întrece fără probleme Dacia Duster. E vorba de modelul Yaris Cross. Mașina va ajunge oficial pe străzi în vara lui 2021 și va fi echipată cu un sistem hibrid de propulsie. La acest capitol Dacia încă bate pasul pe loc și abia cu noile Logan și Sandero să avanseze.

Scopul Toyota cu acest model e să atace piața din Europa cu un SUV de clasă mică. Modelul ar fi trebuit să fie prezentat la salonul auto de la Geneva, unde ar fi fost prezentat și modelul Dacia Spring. Doar că acel salon a fost anulat pe fondul crizei medicale.

Dacia Duster are un rival pe măsură acum

Toyota Yaris SUV alternativa Dacia Duster (5)

Toyota Yaris SUV alternativa Dacia Duster (4)

Alternativa la Dacia Duster are o lungime de 4,18 m, iar ampatamentul măsoară 2,56 m. Vestea mai bună e că garda la sol este mai generoasă cu 3 cm față de modelul standard Yaris. În ceea ce privește platforma pe care o folosește Toyota, e vorba de TNGA-B, aceeași de pe modelul standard Yaris.

Mașina va putea fi cumpărată și cu jante de 18 inci, dar, deocamdată, informații mai relevante despre model n-au fost dezvăluite. Clienții vor beneficia însă de o serie de elemente speciale la nivelul portbagajului, cum ar fi cârlige de prindere, podea a cărei înălțime poate fi modificată și deschidere electrică.

Toyota Yaris SUV alternativa Dacia Duster (2)

Toyota Yaris SUV alternativa Dacia Duster (1)

În ceea ce privește motorizarea, aici lucrurile devine cu adevărat interesante când compari mașina cu Dacia Duster. Toyota va asigura un sistem hibrid de propulsie benzină și electric cu motor clasic de 1.5 litri. În total, mașina va avea 116 cai putere, iar resursele vor fi gestionate de un sistem de tracțiune integrală.

De la Dacia e așteptat și un Duster 3, dar va fi mai degrabă un facelift decât o versiune cu totul nouă.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: