Versiunea excepțională de Dacia Duster: e mașina pe care o pui cu adevărat la treabă

Versiunea excepțională de Dacia Duster: e mașina pe care o pui cu adevărat la treabă

Părerile despre Dacia Duster sunt împărțite. Pentru cei mai mulți șoferi e un SUV compact ieftin. Dar există o versiune aparte de care să fii interesat.

Prima versiune de Duster Pick-up, în afara versiunii lansate de Renault în America de Sud, a fost un rezultat al colaborării între Dacia și Romturingia. Aceeași firmă a lucrat și la noua Dacia Pick-up.

Modelul a fost prezentat în octombrie 2014 și a fost realizat într-o serie limitată de 500 de unități pentru OMV Petrom. La acel moment, șeful Dacia a spus că nu există un plan de-a avea producție de serie pentru Pick-up. De-a lungul timpului, Romturingia a modificat peste 18.000 de mașini Dacia și Renault.

Una dintre acele mașini a fost modificată special pentru off road, după cum detaliază Drive Mag. Astfel, suspensia a fost modificată, mașina e mai ridicată cu 5 centimetri și arată mult mai agresiv decât oricare alt Duster pe care l-ai vedea pe străzi. Are, totodată, și echipament H&R de tracțiune.

Motorul a fost păstrat: 1,5 litri diesel de 110 CP. Mașina are tracțiune integrală și cutie manuală în șase trepte. Poți vedea mașina în clipul de mai jos în timpul unui test.

Dacia Duster Pick-up, modelul care sigur ar prinde la români

În iulie, a făcut valuri versiunea Pick-up pentru uz general a Dacia Duster. Dezvoltarea acestei versiuni, dezvăluită în sfârșit în această vară, a fost realizată de carosierul Romturingia din Câmpulung, condusă de inginerul Ion Stelian, fostul șef al montajului general de la uzinele Aro.

E, în esență, un Duster, doar că partea din spate a fost transformată. Versiunea pick-up e însă mai ușoară decât cea standard cu câteva zeci de kilograme, dar asta și pentru că lipsește o bună parte din mașina de până acum.

Dacia și Romturingia n-au spus câte planifică să producă. Dar capacitatea e de circa 3.000 de unități. Dacă va fi cerere mai mare, poate crește – evident. Duster pick-up e relevant, pentru că duce mai departe un model destul de popular de la Dacia. Pick-up-ul original a fost transformat de proprietari în funcție de scopuri, fie folosit cu bena așa cum e, fie acoperită și transformată într-un vehicul care poate căra mult mai mult.


Articolul a fost actualizat pe 17 august. Imaginile originale au fost eliminate. 

Citește și: