Dacia de senzație a ajuns pe străzi. E scoasă în probe, dar încă e ținută „la secret”

Dacia de senzație a ajuns pe străzi. E scoasă în probe, dar încă e ținută „la secret”

Dacia pregătește câteva modele noi pentru români și Europa. Cât așteptăm noul Sandero, pentru care așteptările sunt mari, vedem acum cum arată noul Logan.

Imaginile de mai jos prezintă Dacia Logan 3, mașina pe care producătorul român o pregătește de lansare după Sandero 3. Automobilul e camuflat, dar poți remarca unele elemente de design. Schimbările nu sunt radicale față de ce știi deja pentru Logan, dar e posibil ca acum să fie mai apropiată de Volskwagen sau Megane decât au fost modelele precedente.

Lansarea ar fi fost plănuită pentru salonul auto de la Paris. Dar pandemia a dat peste cap industria auto. Așa că Sandero 3 e așteptat în septembrie și rămâne de văzut când va fi dezvăluit oficial Logan 3. E posibil ca cele două modele să fie introduse pe piață în același timp, dat fiind că au publicuri diferite.

Dacia Logan in probe

Dacia Logan in probe

Modelul va primi faruri mai înguste, notează ProMotor. Între ele, își va face apariția o grilă nouă, care, așa cum arată fotografiile spion, ar trebui să semene cu cea cunoscută de la SUV-ul Dacia Duster. Ca dimensiuni, vor rămâne aproximativ aceleași. Iar producția va fi tot la Mioveni.

Platforma pe care Dacia o va folosi pentru Logan și Sandero

Dacia Logan in probe

Dacia Logan in probe

Atât Sandero 3, cât și Logan 3 – și următoarele modele – reprezintă o schimbare semnificativă adusă de Dacia. Acestea vor folosi platforma CMF-B, care permite și dezvoltarea unor versiuni hibride sau chiar electrice. Aceasta e folosită deja pe Clio, dar și pe alte modele Renault și Nissan.

Ce-a folosit Dacia până acum a fost o platformă dezvoltată de Renault în 1998 și, deocamdată, are un handicap la capitolul hibride și electrice. Dar, în primă fază, te poți aștepta doar la versiuni diesel și pe benzină, iar în 2022 sau 2021 să vedem și o varietate mai mare.

Dacia Logan in probe

Dacia Logan in probe

Dacia Logan 3 ar avea un motor diesel Blue dCI de 1,5 litri și un motor pe benzină TCe de 1 litru. În ceea ce privește versiunea hibridă, care ar veni și pe Sandero 3, ar fi vorba de un motor de 1,6 litri, de 91 CP, care va respecta normele de poluare Euro 7, cu un motor electric secundar care să completeze.

Totodată, pe Logan 3 ar fi folosită și-o serie de sisteme de asistență și siguranță, cum ar fi frânarea automată de urgență sau sistemul pentru detectarea unghiului mort. Deloc surprinzător, prețul ar putea crește cu câteva sute de euro.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI