09 sept. 2020 | 11:05

Cum poți să cumperi Windows 10 și Office la preț mai mic și să scapi de bătăi de cap

Proiecte speciale
Cum poți să cumperi Windows 10 și Office la preț mai mic și să scapi de bătăi de cap

Folosirea de software ilegal se pedepsește legal, chiar și în România. Cum eviți așa ceva, când n-ai foarte mulți bani de cheltuit pe Windows 10, Office și alte programe? Există o piață pe care prețurile sunt mici.

Poate că pe moment nu ți se pare că ai nevoie de-o licență. Totuși, vine cu numeroase avantaje și, mai ales, cu o deschidere excepțională de-a folosi fără griji toate funcționalitățile pe care acel produs software le are.

Astfel, când vorbim de licențe software, le poți lua direct de la dezvoltator sau de pe piețe externe. Mai există însă o nișă de care nu știai: piața de software second hand. Da, ai citit bine. Așa cum ai second hand pentru diverse alte produse, așa ai și pentru software, chiar Windows 10 sau Office 2019.

Forscope e una dintre companiile care activează în această zonă și care îți pune la dispoziție licențe software la preț mai mic, fără riscul de-a cumpăra o licență care se dovedește ilegală.

Pentru Windows 10, de exemplu, reducerile sunt masive: plătești de aproape trei ori mai puțin pentru o licență care funcționează perfect și te scapă de problemele cu a cumpăra din altă parte sau de-a pirata. Windows 10 este cel mai nou sistem de operare și este actualizat constant de Microsoft. Tocmai pentru acele actualizări, ca să nu te expui hackerilor, e bine să ai licență pentru el.

Dacă tot ți-ai luat Windows 10, sigur ai nevoie și de Office, ca să fii productiv. Varianta Office 2019 e numai bună ca să te ajute, fie că ai nevoie de un editor de text, fie că trebuie să pregătești o prezentare, cu care să-ți impresionezi șeful ori colegii, săptămâna viitoare. Ai acces și la Outlook, ca să ai mailurile la îndemână și chiar și la Skype for Business, ca să fii întotdeauna în legătură cu oamenii de care ai nevoie.

În funcție de ce versiune vrei, de la Home and Student până la Professional Plus, reducerile sunt și aici foarte mari. Plătești de aproape două ori mai puțin pe aceste licențe și ai acces la toate funcționalitățile de care ai nevoie.

Acestea sunt doar două exemple de cum poți cumpăra software mult mai ieftin decât direct de la dezvoltator. Și asta se întâmplă prin piața cunoscută în industrie drept secondary software. E o industrie în plin boom, dar trebuie să fii și aici atent și să cumperi de la entități în care poți avea încredere, cum e Forscope. Asta tocmai ca să eviți să dai bani pe o licență ilegală, care îți poate face mai multe probleme.

Nu în ultimul rând, ține cont că un software legal, cu licență activă, îți permite să profiți la maximum de opțiunile care se bazează pe internet. Așa cum pentru Windows 10 primești actualizări regulate, lucru valabil și pentru Office, ai, totodată, acces la mecanisme de colaborare online și poți să profiți, la maximum, de produsul respectiv.

Articol susținut de Forscope