Se dau bani pentru mii de români: stimulentul ajunge la 2.000 de lei. Cine primește?

Se dau bani pentru mii de români: stimulentul ajunge la 2.000 de lei. Cine primește?

PSD aruncă în Parlament tot felul de legi populiste, profitând de faptul că, odată adoptate, Guvernul trebuie să găsească sursele de finanțare. Așa e și cu stimulentul de risc pentru profesori.

Indiferent de cine se află la putere, partidele din opoziție vor veni întotdeauna cu legi populiste, despre care poate știu că nu pot fi aplicate. Dar reprezentintă niște pietre de moară puse la gâtul guvenanților, obligați să caută sursele de finanțare odată ce aceste inițiative sunt aprobate. Iar astfel de inițiative se înmulțesc, evident, în anii electorali, așa cum e 2020.

Este ceea ce face acum PSD, partid aflat în opoziție.

Liderul senatorilor social-democrați, Radu Preda, a venit cu un proiect de lege ce prevede acordarea unui stimulent de risc pentru profesori. Suma e în valoare de 2.000 de lei și se alocă lunar fiecărui dascăl, se arată în inițiativă. Banii ar urma să fie acordați numai pe perioada stării de alertă.

PSD vrea stimulent de risc pentru profesori

Inițiativa a fost depusă la Senat de liderul senatorilor PSD, Radu Preda. El afirmă că este ”o propunere legislativă foarte bună”, iar de acești bani dascălii ar urma să-și cumpere diverse materiale de studiu și predare.

”Datoria guvernanţilor este să găsească o soluţie. Cu siguranţă, decizia domnului Orban nu este surprinzătoare pentru nimeni pentru că până astăzi nu am avut pe lista de priorităţi a Guvernului niciun ajutor pentru nimeni. Am avut doar petarde, promisiuni, dar lucruri concrete nu s-au întâmplat. Datoria noastră ca şi partid de opoziţie este să punem pe masa guvernanţilor o propunere legislativă pe care noi o considerăm foarte bună, iar datoria guvernanţilor este să găsească o soluţie”, a spus Radu Preda.

În condițiile în care n-au fost identificate sursele de finanțare, Guvernul a anunțat că va ataca legea la CCR. Asta pentru că bugetul nu permite, în acest moment, acordarea unor astfel de stimulente.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: