Cum se implică SUA în modernizarea centralei nucleare de la Cernavodă

Cum se implică SUA în modernizarea centralei nucleare de la Cernavodă

Astăzi, la Washington, România și Statele Unite semnează un acord de opt miliarde de dolari pentru modernizarea centralei nucleare de la Cernavodă.

Un reactor va fi modernizat și vor fi construite alte două. Vestea a fost dată de ambasadorul Adrian Zuckerman, care este alături de delegația României, conform AlephNews.

Guvernul Dăncilă avea și el planuri mari, și anume să extindă cu China centrala care furnizează 20% din curentul electric folosit în România.

De asemenea, și pe plan militar bifăm o reușită – Ministrul Apărării, Nicolae Ciucă, a fost primit aseară la Pentagon de omologul lui american Mark Esper. Ciucă a fost întâmpinat cu o gardă de onoare sporită. Acest lucru, în contextul în care Statele Unite au două baze militare la noi în țară.

Aseara, România și SUA au semnat un plan de cooperare pe zece ani în domeniul apărării, la Washington DC. Șeful Pentagonului, Mark Esper, a spus că România este un exemplu pentru NATO.

Centrala de la Cernavodă, singura sursă de energie nucleară din România

Lupta pentru a deveni o țară cu emisii de carbon zero este una grea. Unul dintre cele mai importane elemente ar fi chiar Centrala Nucleară de la Cernavodă, cel puțin în ceea ce privește producția de energie electrică.

Producerea energieie electrice poate afecta mediul, în funcție de sursa folosită. Există unele mai poluante și altele mai puțin poluante. În România, una dintre cele mai importante surse de producție a energiei electrice o reprezintă energia nucleară.

Partea bună e că acest tip de energie este recunoscută drept una dintre cele mai utile în lupta schimbării climatice, prin reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în atmosferă. În România, singura centrală nucleară de la noi din țară, cea de la Cernavodă, face toată treaba.

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: