Cum să-ți transformi parola Wi-Fi de acasă într-un cod QR ca să-ți simplifici viața

Cum să-ți transformi parola Wi-Fi de acasă într-un cod QR ca să-ți simplifici viața

Când prietenii vin la tine acasă în vizită, trebuie să le spui parola WiFi. Și dacă este o parolă complexă, ar trebui să o introduci tu.

Devine enervant și greoi dacă sunt mai mulți prieteni în casa ta. Dar poți accelera întregul proces folosind un cod QR, pe care prietenii tăi îl pot scana pentru a se conecta la rețeaua ta. Accesează qifi.org în browserul tău pe desktop. Apoi, introdu conexiunile WiFi SSID, tipul de criptare și parola. Generează codul QR și printează-l, apoi lipește-l pe frigider.

Poți utiliza și alte instrumente, cum ar fi generatorul de coduri ZXing sau generatorul QR4 pentru aceeași sarcină. Acum, nu mai este necesar să introduci parola pentru toți prietenii, pe rând.

Cum să scanezi codul QR pe iPhone și Android

Dacă nu vrei să utilizezi niciun site, poți folosi comenzile rapide Siri de pe iPhone sau iPad, pentru a genera un cod. Și dacă utilizezi un telefon cu Android 10, poți urma acest ghid pentru a crea un cod QR chiar din setările dispozitivului.

Afișează codul QR unde dorești. Alege un loc vizibil pentru vizitatorii de încredere, dar nu pentru cei pe care nu dorești să-ți acceseze rețeaua. Prietenii tăi pot astfel scana codul QR cu smartphone-urile lor, pentru a se conecta la rețeaua ta Wi-Fi.

Pe un iPhone, utilizatorii pot doar să-și deschidă camera foto și să o țină pe codul QR. Va apărea o notificare care spune „Codul Wi-Fi QR”. Dacă apasă pe ea, li se va da opțiunea de a se alătura rețelei Wi-Fi. Tot ce trebuie să facă este să atingă Join sau Connect.

Unele telefoane Android pot scana coduri QR folosind și camera foto. Cu toate acestea, unii utilizatori Android vor trebui să descarce o aplicație de scanare a codurilor QR, pentru a putea scana codul QR. Aceste aplicații sunt disponibile în Play Store.