Țeapa cu măști de la TV: românii sunt păcăliți să cumpere la un preț de 6 ori mai mare

Țeapa cu măști de la TV: românii sunt păcăliți să cumpere la un preț de 6 ori mai mare

Câteva televiziuni din România încă mai au programe de teleshopping, în care ești îndemnat să suni pentru a comanda bijuterii sau alte produse de lux despre care prezentatorii spun că le iei la prețul unor”chilipiruri”. Între timp, însă, aceste programe s-au adaptat situației și au început să prezinte și măști de protecție, după cum notează Paginademedia.

La programele de tip teleshopping ești îndemnat, de regulă, să cumperi bijuterii sau diverse accesorii. Ți se promit reduceri irezistibile și că nu mai găsești nicăieri aceeași calitate la același preț. Adevărul e, însă, în multe cazuri altul.

Așa s-a întâmplat și cu măștile de protecție care au fost prezentate la un post de televiziune într-un format de tip teleshopping.

Cum să nu-ți iei țeapă la TV cu măști de la teleshopping

Teleshopping masti
Imagine: Pagina de Media

În cadrul unei emisiuni de tip teleshopping de la un post de televiziune din România a fost prezentată o „super ofertă”. Prețul unui set de măști pornea de la 399 de lei și ajunge, treptat, pe măsură ce oamenii tot sunau, probabil, la 265 de lei.

În pachet nu erau zeci de măști, așa cum probabil te-ai fi așteptat, ci doar cinci măști. Oferta era prezentată pe modelul 4 + 1.

Potrivit informațiilor afișate pe ecran, stocul de măști s-a epuizat rapid. Măștile expuse erau de tipul FFP2 Mask KN95, iar comanda se făcea, clasic, prin telefon. Pe ecran a fost afișat și site-ul unde puteau fi găsite măștile, numai că aceste produse nu figurau acolo.

Iată, de exemplu, cât costă la un magazin online măștile prezentate în emisiunea de la TV: 65 de lei la eMAG. Nu doar acest magazin are măști de tipul acesta. Ideea e însă să cauți mereu cât costă pe internet și să raportezi prețul la ce vezi pe TV. Poți evita, cum e cazul aici, o țeapă de aproape 350 de lei.

 

După măști, prezentatoarea a trecut la prezentare dezinfectanților, produse care în respectiva emisiune aveau prețuri exorbitante. Vânzarea unui simplu gel a pornit de la 819 lei (așa era afișat prețul de pornire pe ecran). Cum 236 era prețul corect – spunea prezentatoarea, gelul a fost lăsat „la ofertă”: 163 de lei trei „recipiente” de 300 de ml fiecare. Am căutat și geluri dezinfectante. Am găsit unul la 1 litru cu preț de 70 de lei, tot la eMAG. Lista mai mare o poți vedea aici.

De precizat, însă, că produsele menționate acolo și care aveau prețuri extrem de mari se găsesc, de fapt, online la prețuri mult mai mici. Mai ales când vine vorba de geluri. Dacă vrei să-ți cumperi produse de acest fel, ar fi bine să te uiți bine pe internet înainte și să alegei oferta cea mai bună.

Citește și: