09 apr. 2020 | 06:30

Cum să fii fericit: cel mai bun curs online de la Yale, gratuit

ACTUALITATE
Cum să fii fericit: cel mai bun curs online de la Yale, gratuit

Majoritatea universităților importante de pe mapamond oferă cursuri online. Cele mai multe dintre ele sunt contra cost. Dacă vrei să știi însă cum să fii fericit, nu te costă nimic.

Dincolo de problemele economice cauzate de perioada petrecută în izolare sau carantină, impactul psihologic asupra multora dintre noi va fi devastator. Oamenii vor deveni surprinzător de triști, într-un număr mare, într-un ritm rapid. La nivel psihic, această perioadă are toate ingredientele arestului la domiciliu și, în mod real, nimeni nu-și dorește să stea în arest. Nu-ți ajută moralul nici statisticile zilnice pe care le primești despre numărul de cazuri înregistrate în zona în care trăiești.

Dacă tot ai însă atât de mult timp liber, îl poți folosi și altfel decât să consumi volume incomensurabile de știri distructive. Poți învăța ceva nou. Te poți apuca de pian sau de chitară. Poți învăța o limbă străină. Mai util decât toate în această perioadă este însă să înveți cum să fii fericit. Un profesor de psihologie de la Universitatea Yale a confirmat pentru CNN că pandemia va afecta atât sănătatea fizică a oamenilor care stau în casă, cât și sănătatea psihică.

În acest context, încercând să facă un bine societății, cei de la Yale au decis să ofere cel mai popular curs al lor în mod gratuit, pe internet. Poți plăti 50 de dolari dacă vrei să obții o diplomă la sfârșit pe care să ți-o pui pe LinkedIn, dar dacă vrei doar să parcurgi materia pentru sufletul tu, nu te costă absolut nimic. Ai conținut video, în format text, teste și o serie de informații practice.

Toate sunt menite să te ajute să fii fericit în cadrul cursului intitulat ”Știința stării de bine”. Cursul este accesibil la această adresă web și singurul motiv pentru care trebuie să-ți faci un cont este pentru salvarea progresului. Parcurgerea cursului se face în ritmul tău, iar la final, cu un pic de noroc, vei fi mai fericit.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele