05 iul. 2020 | 16:19

Cum oprești animațiile din Chrome cu Stop Gif, ca să te concentrezi pe ce contează

ACTUALITATE
Cum oprești animațiile din Chrome cu Stop Gif, ca să te concentrezi pe ce contează

Ca să-ți atragă atenția, cele mai multe dintre reclamele pe care le vezi pe internet în 2020 sunt din ce în ce mai animate, sub formă de GIF sau clip video. Din fericire, pot fi oprite.

Ca majoritatea oamenilor care mai folosesc un laptop la ora actuală, petrec o cantitate semnificativă de timp pe internet. S-ar putea să treacă deja vreo 20 de ani de când am avut prima interacțiune cu un site web, iar lucrurile nu par să fi mers într-o direcție pozitivă când vine vorba de modul în care îți este servit conținutul online.

Reclamele sunt mai multe ca niciodată, extensiile care te ajută să scapi de ele fac o treabă din ce în ce mai proastă, iar creatorii de conținut au devenit din ce în ce mai creativi în a-și integra reclame în clipuri, bloguri, vloguri, podcasturi și orice altceva.

Din fericire, cel puțin când vine vorba animațiile în format GIF, chiar dacă nu le poți elimina din site-uri, măcar le poți opri, toate o dată sau pe rând. Acestă funcționalitate nu este disponibilă nativ în browserul tău preferat, dar poate fi obținută printr-o extensie.

Am scris în urmă cu câțiva ani un tutorial similar, dar, din păcate, soluția prezentată atunci nu mai funcționează. Recomandarea mea la această oră gravitează în jurul Stop GIF, o extensie creată în urmă cu ceva care funcționează ireproșabil și la această oră.

Pentru a instala Stop GIF în Google Chrome, folosește acest link și apasă pe Add to Chrome. Instalarea durează doar câteva momente și, cu toate că s-ar putea să nu vezi nicio icoană în bara de instrumente a browserului, Stop GIF este acolo. Pentru a te asigura că funcționează cum trebuie, recomandarea mea este să închizi o dată browser-ul și să-l repornești.

Din acel moment, când ai un GIF într-o pagină web, este suficient să faci un tap pe el pentru a opri animația. Dacă vrei să oprești mai multe animații dintr-o singură pagină web, apasă pe ESC. Pentru ca lucrurile să revină la normal, reîncarcă pagina (F5 sau CNTRL+R).

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele