Cum funcționează internetul: contul unui politician decedat de Covid-19 răspândește conspirații
Contul de Twitter al unui politician decedat în urma infecției cu nou coronavirus, în mod ironic, a început să posteze conspirații despre Covid-19.
Când un utilizator de Facebook a decedat, aproape oricine îi poate raporta contul pentru a fi transformat într-unul memorial. Din acel moment, nimeni nu mai poate posta în numele persoanei respective, dar prietenii săi îl pot omagia, prin mesaje, fotografii, clipuri video. Pe Twitter însă, această posibilitate nu există. Din acest motiv, s-a ajuns la situați cât se poate de ciudată a lui Herman Cain.
Un om de afaceri și politician american, Herman Cain, pentru un moment, a fost candidat la președinția SUA, din partea partidului republican. El a decedat însă luna trecută în urma infectării cu noul coronavirus. Cineva se ocupă însă de administrarea contului său de Twitter cu peste jumătate de milion de urmăritori, altfel, ar fi ciudate postările din ultima perioadă.
Câteva postări realizate prin intermediul contului de Twitter al lui Herman Cain s-au viralizat în ultimele zile, din cauza faptului că facilitau răspândirea de conspirații despre Covid-19. Într-una dintre postările șterse ulterior, se atrăgea atenția asupra faptului că virusul este mult mai puțin mortal decât vor să te convingă agențiile de presă mainstream.
Ca referință, formularea ”mainstream media” a fost ”patentată” de Donald Trump și, în mod implicit, este asociată cu orice publicație sau post TV care răspândește știri cu o conotație negativă despre actualul președinte SUA. Toate știrile de acest tip, în opinia lui Trump, sunt știri false.
Tweet-ul a fost șters rapid, dar mai târziu contul lui Cain a distribuit un alt material care contesta severitatea „valului de vară” al infecțiilor din Statele Unite, afirmând că acesta nu se apropie de vârful înregistrat la debutul pandemiei pe teritoriul american când orașul New York era epicentrul epidemiei.
Herman Cain a fost diagnosticat cu COVID-19 la sfârșitul lunii iunie după ce a participat la mitingul electoral din Tulsa, Oklahoma, al președintelui Donald Trump. În urma acelui eveniment, unde mulți participanți nu au respectat regulile de distanțare fizică și nu au purtat măști de protecție, au fost înregistrate mai multe cazuri de coronavirus printre politicieni americani.
A deleted tweet from Herman Cain’s Twitter account pic.twitter.com/cuHMjN4LV1
— Aaron Rupar (@atrupar) August 31, 2020