Cum elimini contactele sugerate de pe iPhone, să nu știe nimeni cu cine discuți

Cum elimini contactele sugerate de pe iPhone, să nu știe nimeni cu cine discuți

În ultimele versiuni de iOS, Apple a decis să-ți facă viața mai ușoară și să introducă o secțiune de contacte recomandate în meniul de partajare. Acelea sunt persoanele cu care vorbești cel mai des și poate nu-ți dorești să le știe oricine.

Indiferent dacă ești pe o poză din galerie sau vrei să partajezi o notiță, Apple, îți oferă mai multe opțiuni pe orice iPhone sau iPad. Pe lângă opțiunile tradiționale care implică alegerea unei aplicații sau unui serviciu de mesagerie, de la iOS 13, există și o listă de contacte recomandate.

Lista cu pricina este generată automat, în funcție de persoanele cu care discuți cel mai des și de platforma pe care o folosești la interacțiune. Astfel, dacă vorbești deseori cu mătușa din Italia pe WhatsApp și cu fratele tău pe Messenger, numele lor va fi însoțit în lista de recomandări și de aplicațiile respective.

În mod evident, există multe situații în care lista respectivă îți este utilă. Pe de altă parte, pentru că apare atât de ușor și în atât de multe colțuri ale sistemului de operare, poate îți dorești să nu o vadă chiar oricine îți telefonul pentru câteva momente.

Din fericire, în iOS 14, Apple a introdus posibilitatea eliminării contactelor recomandate din meniul de partajare. Sunt suficiente doar câteva tap-uri în meniul de configurare al aparatului pentru a-ți atinge scopul.

Dacă vrei să elimini contactele din meniul de partajare de pe iPhone sau iPad, trebuie să intri în Configurări sau Settings. de aici, te interesează secțiunea Siri & Search sau Siri și căutarea. Printre multele opțiuni din această fereastră, trebuie să debifezi Suggestions when Sharing (Sugestii la partajare). Modificările se aplică în timp real.

Este suficient să ieși din această fereastră și să încerci să partajezi o poză pentru a vedea că secțiunea ilustrată în captura de ecran de mai jos. În mod previzibil, pentru a o reactiva, intră din nou în Configurări la Siri și căutarea pentru a rebifa opțiunea detaliată mai sus.

sugestii partajare siri

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI