Cum arată tastatura care costă cât o Dacia Logan veche de 10 ani

Cum arată tastatura care costă cât o Dacia Logan veche de 10 ani

Din când în când, mai vin niște oameni cu idei care au sau nu vreo utilitate. Hai să vezi ce e tastatura care costă cât o Dacia Logan veche.

Există unii oameni în lumea asta care sunt pasionați de tastaturi mecanice. Adică niște tastaturi care funcționează după alt sistem decât cel clasic. Un sistem care are propriile avantaje și dezavantaje.

Numai că a început să devină o industrie profitabilă. Mai ales în zona de gaming. Adică există mulți pasionați de jocuri care alocă sume uriașe de bani doar pentru a intra în posesia unei astfel de tastaturi. Unul dintre aceste modele costă nici mai mult nici mai puțin decât… 3.500 de dolari. Hai să vezi ce face de banii ăștia.

Tastatură mecanică, dar cu preț cât de Dacia Logan „second”

When Tae Ha Kim e un tânăr care construiește astfel de tastaturi mecanice, inspirat chiar de pasiunea sa pentru jocuri și streaming. Așa a văzut că există interes în această zonă, așa că s-a decis să facă tastaturi custom made și pentru alții.

Compania sa, Taeha Types, a venit pe piață cu multe modele de acest fel, dar prețurile nu-s deloc mici. Tastatura pe care o vezi costă nu mai puțin de 3.500 de dolari. Și e dedicată exclusiv pasionaților de jocuri și streaming pe Twitch.

Ce este o tastatură mecanică

Cel mai probabil, nu te-ai întrebat niciodată care e diferența dintre o tastatură clasică, pe care probabil o folosești și tu, și o tastatură mecanică. Ei bine, există câteva diferențe semnificative. Poate nu cât să justifice prețul ca de Dacia.

Ceea ce folosești tu e, cel mai probabil, o tastatură cu membrană, adică sub taste există un sistem care transmite semnale electrice către computer. Adică softul îți citește/interpretează în timp real tastele pe care le apeși. În schimb, la tastaturile mecanice, sistemul e diferit.

Acolo ai ca niște întrerupătoare similare celor cu care aprinzi becul sau veioza. Acestea sunt conectate la placa centrală și înregistrează doar apăsările. E, dacă vrei o comparație ușor forțată, o mașină de scris care arată, de fapt, ca o tastatură.

Avantajul ar fi că o tastatură mecanică nu se strică dacă verși lichide pe ea. Pe când la cele cu membrană, e cu totul altfel. Dar marele dezavantaj al tastaturilor mecanice e prețul care, după cum ai văzut, este extrem de ridicat. Mai mult, la fel ca-n cazul mașinilor de scris, tastaturile mecanice fac foarte mult zgomot.

Și, dacă nu ești cumva un scriitor nostalgic sau vreun pasionat de astfel de dispozitive, nu prea ai de ce să te îndrepți spre o tastatură mecanică.