Cum arată femeia ideală în 18 țări, totul prin minunea numită Photoshop

Cum arată femeia ideală în 18 țări, totul prin minunea numită Photoshop

În fiecare țară din lume există standarde de frumusețe diferite. Ce e frumos într-una nu e apreciat în alta și invers. Această fotografie editată în Photoshop îți va arăta diferența.

Standardele de frumusețe diferă, printre altele, și în funcție de țară. De asta și-a dat seama și jurnalista Esther Honig care, anul trecut, a publicat o serie de 27 fotografii cu ea. Fiecare fusese editată de către un artist din fiecare 27 de țări alese pentru a ajunge la standardele considerate ideale în cultura respectivă. Le poți vedea pe toate aici.

Acum, un alt experiment foto a fost publicat pe site-ul medical britanic Superdrug Online Doctor. De această dată, o fotografie din cap până în picioare cu o femeie a fost trimisă către artiști din 18 țări care au editat imaginea în Photoshop pentru a crea „femeia ideală” în fiecare țară.

Portretul original, trimis către fiecare desginer, a fost acesta:

Portretul editat de 18 țări în Photoshop

Instrucțiunile oferite de inițiatorii proiectului au fost acestea:

„Photoshopează-i forma. Ideea este să Photoshopezi și să retușezi această femeie pentru a o face mai atractivă pentru cetățenii țării tale. Căutăm să explorăm cum percepțiile despre frumusețe se schimbă în întreaga lume. Sunt implicați mai mulți designeri. Puteți modifica îmbrăcămintea, dar forma ei trebuie să fie vizibilă. Fără nuditate. Toate celelalte modificări, inclusiv cele legate de forma și conformația ei, depind de tine”, spun instrucțiunile oferite.

Așa arată cele 18 fotografii editate în Photoshop, în funcție de preferințele fiecărei țări:

Venezuela

Statele Unite

Ucraina

Marea Britanie

 

Siria

Spania

Africa de Sud

Serbia

România

Photoshop

Filipine

Peru

Photoshop

Olanda

Photoshop

Mexic

Italia

Egipt

Columbia

Photoshop

China

Photoshop

Argentina

Photoshop

„Scopul acestui proiect este să înțelegem mai bine standardele de frumusețe potențial nerealiste și să vedem cum variază astfel de presiuni în întreaga lume”, spun inițiatorii proiectului Photoshop. Echipa din spatele acestui proiect spune că intenționează să facă experimente viitoare similare pentru a explora în continuare percepțiile atât despre frumusețea feminină, cât și despre cea masculină.

Citește și:
Sursa: Petapixel