Cum afișezi procentul bateriei la Mac în Big Sur sau ștergi toate notificările dintr-un foc

Cum afișezi procentul bateriei la Mac în Big Sur sau ștergi toate notificările dintr-un foc

Odată cu lansarea Big Sur, Apple a adus pe Mac o serie stufoasă de particularități împrumutate de pe iPhone și iPad. Din păcate, schimbările au venit la pachet cu schimbări implicite care s-ar putea să nu te încânte.

macOS Big Sur este cel mai recent sistem de operare de la Apple și, ca de obicei, există numeroase motive pentru care ți-ai dori să faci tranziția. În plus, prin diverse notificări și promisiuni, gigantul din Cupertino te cam forțează să treci la Catalina la noul SO. Din păcate, în mod aproape previzibil, compania condusă de Tim Cook s-a gândit să-ți mai și taie din funcții, nu doar să adauge unele noi.

Până de curând, pentru a vedea procentul pe care îl mai ai în bateria de la Mac, era suficient să apeși icoana de lângă ceas, din dreapta sus a ecranului. Alegeai Show Battery Percentage (Afișează procentul la baterie) și ai rezolvat cazul. Din păcate, în 2020, nu mai este funcțional acel mecanism.

afiseaza procentul la baterie

 

Pentru a ajunge la același rezultate, alternativa este să apeși pe mărul din stânga sus și să optezi pentru System Preferences. Intră la Dock & Menu Bar, iar din stânga, optează pentru Battery. În dreapta, imediat îți va fi oferită opțiunea mult visată, ”Show percentage” (Afișează procentajul). Modificările vor intra în vigoare în timp real.

În ceea ce privește mulțimea de notificări cu care ești asaltat în fiecare zi pe Mac, pentru a scăpa pe toate dintr-un foc, sunt necesari doar câțiva pași. În mod implicit, în colțul din stânga sus al fiecărei notificări, o poți șterge printr-un click pe X. Pentru a șterge toate notificările indiferent de sursa lor, în primul rând, afișează-le pe toate. Apasă pe butonul marcat ”N more notifications” de la baza notificările pe care le poți vedea. În partea dreaptă a cuvintelor Notification Center vei vedea trei buline. Apasă pe ele și alege Clear All. Imediat vei scăpa de notificări. sterge notificarile