Cum a profitat șeful Volkswagen de vacanță pentru a testa un model încă nelansat

Cum a profitat șeful Volkswagen de vacanță pentru a testa un model încă nelansat

Volkswagen are planuri mari pentru anul acesta, chiar dacă 2020 pare un an compromis din punct de vedere al vânzărilor. Șeful grupului german, însă, a profitat inclusiv de vacanță pentru a testa un model care n-a apărut deocamdată pe străzi.

Volkswagen a investit masiv în zona mașinilor electrice, iar gama pe care mizează mult în această perioadă este gama ID. Vara aceasta, a fost lansat și primul automobil electric ID.3, dar care nu a fost încă livrat în showroom-uri. Doar că șeful Volkswagen a decis să îmbine utilul cu plăcutul.

Așa că a profitat de vacanță pentru a fi primul care conduce pe străzi noul model. Herbert Diess a decis să testeze personal mașina și a plecat la volanul în mai multe destinații pe perioada concediului.

Șeful Volkswagen, test personal cu noul model ID.3

Herbert Diess susține că a ales să plece în vacanță la volanul noului ID.3 tocmai pentru că a vrut să experimenteze personal tehnologia și funcțiile.

„Condus, încărcat, experimentat – aproximativ două săptămâni am fost în vacanță în Italia cu ID.3…„viața de zi cu zi sau vacanța – ambele sunt nu doar posibile cu ID.3, dar reprezintă o nouă experiență”, a spus șeful VW pe contul său de LinkedIn.

Mașina cu care a plecat în vacanță e un model ID.3 Pro Performance, de 150 kW, cu un consum de până la 16,9 kWh/km. Diess susține că n-a avut nicio problemă cu încărcatul la stațiile de pe traseu. Șeful VW insistă„aceste lucruri au fost deja rezolvate pentru multe rute de vacanță și vor fi complet dezvoltate de-a lungul Europei în următorii doi ani, cel mult”.

Volkswagen_ID.3__Medium_10135

Diess precizează că încărcarea durează 15 minute, pentru o rezervă de 100 km. Acesta a plecat pe traseul Munchen (Germania) – Garda (Italia) și a constatat că infrastructura de încărcare este bine dezvoltată, chiar dacă nu toate stațiile sunt bine indicate prin navigație, existând discrepanțe și de până la 200 de metri.

VW ID.3 este primul model ieșit de pe platformă modulară electrică MEB. Are un preț de pornire de 36.000 de euro.

Primele modele vor ajunge la clienți în luna septembrie.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI