Culmea penibilului: postarea de pe Facebook a salvamont care a devenit virală

Culmea penibilului: postarea de pe Facebook a salvamont care a devenit virală

În cazul în care obișnuiești să mergi pe munte sau să te uiți la știri, probabil că ai o imagine clară legată de activitatea salvamontiștilor. O femeie din Argeș a fost însă de altă opinie.

Cazul unei femei din Argeș a devenit viral, în urma unui apel foarte neinspirat la Salvamont Argeș. La scurt timp după ce s-a întâmplat, oficialii serviciului de urgențe montane au făcut o postare pe Facebook în care au explicat întreaga situație și au atras atenția asupra faptului că astfel de apeluri nu ar trebui să existe.

Postarea integrală poate fi parcursă mai jos, dar ideea din spate este simplă. Unei femei i s-a părut o idee bună să sune la Salvamont Argeș pentru că și-a scăpat telefonul într-o prăpastie de la o înălțime destul de mare. Ea nu a pățit nimic, dar s-a gândit că este cât se poate de normal ca o echipă de oameni să-și riște viața pentru a-i salva datele de pe mobil.

Cazul a fost relatat marţi seară, într-o postare pe contul de Facebook al Serviciului Public Salvamont Argeş: „Apel direct, astăzi… o voce feminină, plăcută, vioaie. ‘Am urcat ieri pe Negoiu, prin Strunga Dracului. (…) La coborâre, am scăpat telefonul pe un vâlcel lateral’ Ei, şi? îmi zic… ‘Care ar fi şansele să îl recuperez? Ştiţi, am informatii foarte importante pentru mine în acel telefon!’. Nu-mi vine să cred… ‘Zero, niciuna!’ zic eu. ‘Da, dar să ştiţi ca i-am găsit carcasa, deci e pe acolo!’. ‘Îmi pare rău, noi salvăm oameni, nu căutăm telefoane (…)’. ‘Nici dacă plătesc?’. ‘Puteţi plăti un ghid montan ca să vă însoţească până acolo. Noi nu căutăm telefoane contra cost…’. Vizibil dezamăgită, uşor enervată, mă salută şi închide”.

Salvamontiștii au profitat de ocazie pentru a atrage atenția oamenilor că această instituție este menită să salveze oameni, iar un apel inutil poate pune în pericol o persoană care nu a reușit să sune.