Cum dezactivezi notificările pe Apple Watch direct de pe ceas, temporar sau pentru totdeauna

Cum dezactivezi notificările pe Apple Watch direct de pe ceas, temporar sau pentru totdeauna

Sistemul de operare pentru ceasuri inteligente de la Apple a progresat semnificativ în ultimii ani, iar nevoie de smartphone în apropiere este din ce în ce mai mică. Chiar și dacă vine vorba de notificări, le poți personaliza direct de pe Apple Watch.

În mod nativ, Apple Watch-ul tău vibrează sau scoate un sunet în același moment în care o face telefonul din buzunar. Așa a fost dintotdeauna. Particularitatea care s-a schimbat constă în modul în care poți personaliza acele notificări. În trecut, fiecare modificare a notificărilor care îți erau servite pe ceas putea fi realizată doar prin aplicația Watch de pe iPhone. Odată cu cea mai recentă actualizare majoră de WathcOS, acest detaliu s-a schimbat.

Direct de la încheietura mâinii, poți dezactiva notificări permanent sau le poți trece în modul silențios pentru o perioadă de timp limitată. Nici măcar nu trebuie să faci asta în momentul în care ai primit o notificare. O poți face ulterior, din centrul de notificări. În cazul în care ești într-o ședință, poți opta pentru livrarea notificărilor în modul silențios. Asta înseamnă că le vei avea în continuare în Centrul de Notificări, chiar dacă nu îți piuie sau vibrează ceasul, dar ține de tine să le accesezi ocazional.

Opțiunea care mă încântă însă cel mai mult și care ți-ar putea face viața mai ușoară constă în dezactivarea notificărilor de la anumită aplicație. Este suficient să primești o notificare sau să o găsești în centrul de notificări și să faci un gest de swipe peste ea de la dreapta la stânga. După o mișcare simplă, te vei confrunta cu două icoane, la fel ca în captura de ecran de mai sus.

Te interesează butonul cu cele trei puncte. Apeși pe X dacă vrei să anulezi operațiunea sau ai ajuns aici din greșeală. De acolo, poți opta pentru livrarea notificărilor de la acea aplicație în mod silențios (Deliver Quietly) sau poți opta pentru dezactivarea permanentă a notificărilor pe Apple Watch de la acea aplicație (Turn Off on Apple Watch). Modificările intră în vigoare în timp real. Pentru a ieși din acest meniu, apasă de mai multe ori pe butonul de sus din lateral – Crown.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: