Compania care transformă mașinile clasice într-unele perfecte pentru secolul 21

Compania care transformă mașinile clasice într-unele perfecte pentru secolul 21

Mașinile clasice primesc o a doua șansă la viață datorită unei companii din Marea Britanie. Lunaz modernizează mașinile clasice Rolls Royce și Jaguar cu piese electrice.

În plus, compania instalează caracteristici moderne vehiculelor, cum ar fi Wi-Fi, navigare prin satelit și sistem audio. O încărcare a bateriei permite o călătorie de aproximativ 400 km.

Cofondatorul, David Lorenz, a fost inspirat de ziua nunții prințului Harry și Meghan Markle.

“L-am văzut pe prințul Harry plecând de la nuntă într-un Jaguar E-Type electric cu Meghan Markle. În acel moment mi-am dat seama ce idee fantastică ar fi să ai o mașină frumoasă din punct de vedere estetic și pe lângă asta să ai și elementul de fiabilitate și durabilitate, o mașină frumoasă pe care să o poți conduce în fiecare zi”.

Momentul de inspirație se referă la nunta din 2018 a cuplului regal, când cei doi, prințul Harry și ducesa Megan Markle au utilizat o mașină din 1968, un Jaguar E-Type complet modernizat și transformat într-un vehicul electric.

Durabilitatea este elementul cheie

Cofondatorul companiei Lunaz a menționat că dorește ca mașinile clasice, predispuse la avarii, să fie mai fiabile, potrivit Euronews.

“Am o mașină pe care am avut-o la căsătorie și vreau să i-o dau fiicei mele când va avea vârsta potrivită pentru volan. Și este adevărat că nu va vrea să conducă o mașină pe benzină”, a spus Lorenz.

El a făcut echipă cu John Hilton, care a lucrat anterior pentru Rolls Royce și echipa Renault Formula 1, pentru a lansa Lunaz. Lucrând de la faimoasa pistă de curse Silverstone, aceștia reconstruiesc mașinile de la zero, urmărind să păstreze senzația unei mașini clasice cu elementele ecologice ale unei mașini electrice.

„Acestea sunt unele dintre cele mai frumoase mașini din istorie. Și îți oferă șansa de a le putea folosi cu o plăcere și o conștiință lipsită de vină”, a mai adăugat Lorenz.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Etichete: