22 ian. 2020 | 14:35

Cifrele Revolut care-ți arată că românii ar putea face și lucruri utile cu banii lor

ACTUALITATE
Cifrele Revolut care-ți arată că românii ar putea face și lucruri utile cu banii lor

Revolut a reușit să se impună extrem de bine în România. Are aproape 1 milion de utilizatori și a venit și cu niste cifre oficiale legate de banii acestora.

Dacă folosești Revolut, dincolo de beneficiile care vin la pachet cu acest serviciu, atunci știi că acesta îți oferă și posibilitatea de a economisi. E vorba de pușculițele digitale Vaults, funcție cu ajutorul căreia îți poți muta câțiva bani deoparte. Pentru zile mai negre.

Vaults este, potrivit celor de la Revolut, una dintre cele mai simple metode de a strânge bani, direct în aplicația Revolut, utilizatorii având posibilitatea de a direcționa bani către pusculitele virtuale în cele 30 de monede și 5 criptomonede disponibile în aplicație.

Și există și niște cifre legate de cât au economisit românii. Bine, nu e chiar vorba de economisire, și o să-ți spun și de ce.

Cât au economisit românii prin Revolut

Revolut a ajuns la 960.000 de utilizatori în România. Toți aceștia au adunat în contul de economii nu mai puțin de 58 de milioane de euro, anunță fintech-ul din Marea Britanie.

E vorba, de fapt, de banii direcționați către Vaults, cei care se află întotdeauna la dispoziția utilizatorilor și pot fi oricând transferați în conturile principale, de unde pot fi cheltuiți. Clienții Revolut pot să depună bani într-o pușculița digitală prin rotunjirea fiecărei tranzacții și transferul automat al mărunțișului, prin programarea de plăți recurente sau printr-o singură contribuție.

De precizat, însă, că nu toți utilizatorii au funcția Vaults. Doar 138.000 dețîn în aplicație pusculițe digitale Vaults și doar 100.000 le au active. Ei au reușit să treacă prin acest cont, în 2019,  peste 27 de milioane de lei pentru diverse nevoi. Numai că ce nu spune Revolut e că acești bani nu înseamnă neapărat că au fost economisiți.

Poți, de exemplu, să treci 500 de lei în Vaults și a doua zi să-i retragi și să-i cheltui pe toți. În această situația, nu prea se poate vorbi de economii.

Când vine vorba de monede, leul este moneda preferată de români atunci când vine vorba de economisire în Vaults. Pe locul al doilea în topul preferințelor se află euro, cu peste 4.253.000 EUR strânși în Vaults, urmat fiind de dolarul american, cu o valoare totală a depozitelor din Vaults de 1.016.349 USD. În plus, românii sunt atrași și de criptomonede – ei au pus deoparte echivalentul a peste 206.000 EUR în BTC, 136.528 EUR în XRP (Ripple), dar și 80.424 EUR în ETH.

Utilizatorii Revolut care au reușit să strângă bani în Vaults i-au cheltuit apoi pentru vacanțe, criptomonede și cadouri de Crăciun, iar cei mai optimiști au început să pună bani deoparte pentru o mașină sau o casă.