Cifrele care supără taximetriștii: câte autorizații au fost eliberate pentru firme ca Uber, Bolt și altele

Cifrele care supără taximetriștii: câte autorizații au fost eliberate pentru firme ca Uber, Bolt și altele

Servicii de transport alternativ, cum sunt Uber, Bolt sau Yango, trebuie să aibă aviz de funcționare și șoferii lor autorizație de la ARR. Acum avem și câteva cifre pentru asta.

Autoritatea Rutieră Română (ARR) a transmis că a eliberat, la nivel naţional, 1.816 de autorizaţii de transport alternativ. Numărul de copii conforme este de 9.110. Astfel, cei care mai au nevoie au timp până la 1 februarie să obțină actele necesare.

Datele acestea sunt până la 21 ianuarie. Totodată, numărul de seturi de 2 ecusoane este de 17.643.

„Totodată, în vederea urgentării eliberării documentelor către operatorii de transport alternativ, la sediul Autorităţii Rutiere Române-ARR funcţionează o celulă de lucru în vederea prelucrării dosarelor depuse de către operatorii de transport altemativ şi eliberarea documentelor astfel încât să fie respectat termenul de 15 zile lucrătoare pentru eliberarea documentelor şi chiar eliberarea acestora să se realizeze sub 10 zile lucrătoare”
ARR pentru News.ro

Ce urmează acum pentru șoferii Uber, Bolt și altor servicii similare

platforme ridesharing yango bolt free now uber

ARR susține că șoferii Uber, Bolt, Yango și ai altor servicii ar trebui să depună, la oficiile ARR, cât mai urgent documentaţia necesară eliberării avizelor. Totodată, cei care nu au reuşit să parcurgă toată procedura până la 1 februarie pot s-o facă şi după această dată.

ARR a explicat că, printr-o cerere de eliberare a autorizaţiei de transport altemativ se poate solicita o singură autorizaţie. Iar printr-o cerere de eliberare a copiei conforme se pot solicita mai multe copii confome în funcţie de parcul de autoturisme al operatorului de transport altemativ.În plus, printr-o cerere de eliberare a ecusoanelor se pot solicita mai multe seturi de 2 ecusoane, în funcţie de parcul de autoturisme pentru care s-au obţinut copii conforme.

Pot fi solicitate ecusoane pentru cel puţin un operator al unei platlorme digitale – Uber, Bolt, Yango, BlackCab sau Free Now. Asta conform prevederilor O.U.G. nr.49/2019. După cum vezi mai sus, unele au avize până anul acesta, altele până în 2022.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Sursa: News.ro
Etichete: