China încearcă să-și revină după coronavirus: ce se întâmplă cu angajații

China încearcă să-și revină după coronavirus: ce se întâmplă cu angajații

China a fost puternic lovită de apariția coronavirusului care a speriat o lume întreagă. Acum, încearcă să revină la normal.

Activitatea din China a fost dată peste cap de apariția virusului în Wuhan, o regiune extrem de populară din statul asiatic. Virusul s-a răspândit imediat și a depășit granițele țării. A ajuns în America, Australia și chiar Europa.

Mulți spun că această situație poate reprezenta un dezastru economic nu numai pentru China, ci și pentru restul lumii. Practic, se poate face chiar și o comparație: coronavirusul este pentru chinezi cam ce a fost Cernobîl pentru fosta URSS.

În China, aproximativ 160 de milioane de cetățeni au întrerupt lucrul pe perioada în care autoritățile au acționat pentru a depista și trata persoanele infectate cu coronavirus. De săprămâna viitoare, toți acești oameni se întorc la muncă. Dar reintrarea în normal nu va fi așa ușoară.

Cum își revine China după apariția coronavirusului

China, a doua mare economie a lumii, încearcă din răsputeri să minimizeze impactul economic al acestei crize. Dar nu va fi ușor deloc. De săptămâna viitoare, 160 de milioane de oameni se întorc la lucru. Și va fi problematic, din moment ce autoritățile au îndemnat populația să evite zonele aglomerate.

Or, acest lucru nu prea e posibil.

Reînceperea activităților cotidiene trebuie să se facă cu maximă precauție și trebuie eliminat orice risc de transmitere a coronavirusului. Se iau măsuri de sterilizare în transportul public, se verifică temperatura tuturor oamenilor. Doar că răspândirea virusului pare că se face cu mare repeziciune.

Stare de război

Miercuri, au fost confirmate încă 1.638 de noi cazuri în centrul Chinei, în provincia Hubei. Asta ridică mari semne de întrebare legate de capacitatea autorităților de a gestiona situația. Există suspiciuni că mulți oameni infectați nici măcar nu au posibilitatea să vadă un medic și să fie diagnosticați. Mai mult, acolo s-au luat măsuri similare unei perioade de război. Toate clădirile sunt închise, pe străzi au voie doar cei care lucrează la combaterea epidemiei și nimeni n-are voie să iasă din casă.

Cine încearcă să iasă din casă e arestat pe loc.

Specialiștii susțin că vârful acestei crize ar putea fi atins chiar în următoarele zile, după care situația ar putea reveni, încet-încet, la normal. Numai că există sceptici care susțin că Guvernul de la Beijing e incapabil să rezolve totul așa de repede. Mai ales că sunt suspiciuni legate de mușamalizarea multor cazuri.

Din cauza coronavirusului din China, Organizația Mondială a Sănătății a decretat stare de urgență la nivel mondial. Extrem de problematică va fi situația în care coronavirusul ajunge într-o țară cu un sistem medical incapabil să facă față. Atunci, totu s-ar putea transforma într0o tragedie de proporții, susțin reprezentanții OMS.