Cel mai tare Duster creat vreodată: Dacia ar putea bate și Jeep, și Range Rover dacă ar vrea

Cel mai tare Duster creat vreodată: Dacia ar putea bate și Jeep, și Range Rover dacă ar vrea

Deocamdată, Dacia a dezvăluit trei dintre noile modele. Mai e mașina electrică pentru 2021, dar știm deja cum arată. Cele mai așteptate modele sunt și cele mai ascunse. E vorba de Duster 3, dar și un SUV special, nou, cu șapte locuri.

Poate nu știai, dar Duster a existat înainte să preia Renault comanda uzinei de la Mioveni. E vorba de-o versiune făcută special pentru Marea Britanie. O Dacia Duster GLX se vindea în Marea Britanie cu vreo 6.000 de lire sterline. Era, de fapt, un Aro 10 cu tracțiune integrală și producția a fost continuată până în 2006. A început în 1980.

Ce avem în prezent e un SUV lansat în 2009 și actualizat pe final de 2017, cu debut oficial în 2018. Totodată, în 2020, Duster a fost actualizat cu o motorizare hibridă: benzină și GPL. Dar Dacia pregătește o redesenare a modelului și acesta nou ar urma să fie prezentat cândva în 2021.

Conform informațiilor furnizate de MotorsActu, vorbim de motorizări noi, cum ar fi și-o versiune hibridă E-Tech cu un motor de 130 CP, dar și de un sistem nou de entertainment cu un ecran central de 9,3 inci.

O Dacia Duster mai robustă, mai agresivă

dacia duster concept model nou

dacia duster concept model nou

Promisiunea companiei, așa cum a fost cazul până acum, e că mașina va fi, în continuare, accesibilă. Schimbările așteptate sunt să fie o mașină ceva mai robustă, dat fiind că un SUV cu șapte locuri ar urma să ocupe locul dintre Duster și Sandero Stepway.

Renault are în plan ca pe platforma B0, folosită în prezent pe Duster, să aducă o motorizare hibridă cu un motor electric. Ar fi vorba de o actualizare a modelelor 1.0 TCe și 1.3 TCe. Totuși, ar fi ciudat să nu schimbe platforma, dat fiind că noile modele Logan, Sandero și Sandero Stepway sunt produse pe CMF-B, la fel ca alte modele Renault.

Deocamdată, pe 29 septembrie vor fi oferite toate informațiile despre cele trei noi modele. Cel mai important fapt de știut va fi prețul și unde se poziționează acestea pe piață față de concurență.

Etichete: