Cea mai așteptată mașină de la BMW e un SUV electric futurist

Cea mai așteptată mașină de la BMW e un SUV electric futurist

BMW va prezenta, în cele din urmă, designul de producție al vehiculului său electric iNext pe 11 noiembrie. Producătorul auto, care a anunțat SUV-ul în 2018, găzduiește săptămâna viitoare o ediție digitală a evenimentului NextGen.

Evenimentul NextGen va include premiere de la Mini și divizia de motociclete Motorrad.

De parcă BMW nu ar fi tachinat suficient EV-ul, o „serie de documentare” cu șase episoade va debuta pe 10 noiembrie, înaintea dezvăluirii. Evenimentul va include și premiere ale vehiculelor de la divizia de motociclete Motorrad pe 11 noiembrie și Mini pe 17 noiembrie.

BMW a păstrat ascuns designul iNext în timpul testării, camuflându-l cu o folie de caroserie. Nu este clar dacă evenimentul va include o privire în interiorul finalizat al iNext (și al ecranului tactil curbat) sau detalii despre specificații. Cu toate acestea, este un pas cheie spre iNext care va merge efectiv la drum.

Primul BMW care chiar iese din banal: ce are special modelul anunțat acum

BMW M, divizia de motorsport a producătorului auto german, a anunțat că dezvoltă prima sa mașină electrică cu baterie pe baza viitoarei i4 EV.

Potrivit CarAdvice, CEO-ul BMW M, Markus Flasch, a făcut declarația în timpul unui eveniment de presă pentru presa australiană, unde a mai spus că mașina va fi dezvăluită anul viitor și se va încadra în „segmentul de performanță” al companiei.

„Anul viitor vom lansa prima mașină electrică cu baterie M pe segmentul de performanță, bazată pe i4. Apoi, lucrăm la mașini hibride electrificate și de înaltă performanță, dar este prea devreme pentru a dezvălui care vor fi”, a declarat CEO-ul BMW.

După cum a remarcat CarAdvice, înseamnă probabil că vehiculul va fi mai sportiv decât standardul i4, dar nu va putea să se potrivească cu modelele „performante” ale diviziei, precum BMW M3 și M4. Flasch a explicat că tehnologiile actuale ale bateriilor încă nu au capacitatea de a alimenta mașinile sale performante și că va fi nevoie de mai mult timp pentru a proiecta una care va reuși performanța.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI