28 ian. 2020 | 12:12

Ce spune Orange despre eventuala preluare a Telekom în România

ACTUALITATE
Ce spune Orange despre eventuala preluare a Telekom în România

În 2019, unul dintre cele mai dezbătute subiecte din zona telecom a fost vânzarea Telekom, pe de o parte, și preluarea activelor companiei de către Orange și Digi | RCS-RDS, pe de altă parte. Orange a comentat acum situația și de ce ar fi relevantă preluarea.

Până când va fi cert ce se întâmplă cu Telekom – dacă se vinde sau nu -, operatorul a mărit încă o dată tarifele. Și asta în mai puțin de un an. Totodată, operatorul are un program prin care încearcă să atragă cât mai mulți abonați prepay cu distribuția cartelelor în magazine.

În ceea ce privește preluarea diviziei de servicii fixe de la Telekom, Jean-Marc Vignolles, director operațional al Orange pentru Europa și membru în boardul Orange România, a comentat parțial situația. „Ne uităm la diferite oportunități, iar această oportunitate (preluarea Telekom România – n.r.) este una pe care o luăm în calcul și o analizăm”, a spus acesta, citat de Start-up.ro. Declarația a făcut-o la evenimentul Orange Europe Day.

Preluarea Telekom de către Orange ar putea fi și mai mare la nivel european

Nici vânzarea locală a Telekom, nici informațiile despre o fuziune la nivel european n-au fost confirmate oficial până acum. Totuși, ar trebui să știi că, în noiembrie, au apărut detalii potrivit cărora cele două companii ar vrea să fuzioneze la nivel european.

Orange și Telekom sunt doi giganți din piața telecom a Europei și ambele companii au fost, în trecut, deținute de stat. Guvernele Franței și Germaniei încă mai dețin pachete minoritare. Parisul are o participație de 23% la operator, în vreme ce guvernul german deține 31% la DT. E posibil, așadar, ca o eventuală înțelegere să implice și factorul politic.

Pe cifre, DT este cea mai mare companie de telecomunicații a Europei – e evaluată la 72 de miliarde de euro. Prin comparație, Orange valorează doar 40 de miliarde de euro. La nivel local Orange ar vrea divizia de servicii fixe – cablu, internet – și Digi | RCS-RDS ar vrea infrastructura mobilă.

Scrie despre lucruri serioase care enervează oameni neserioși. vezi toate articolele