Ce să faci cu telefonul vechi: 5 moduri în care-l poți folosi ca să nu fie nevoie să-l arunci la gunoi
Telefoanele sunt inteligente și-ți oferă, în mare parte, cam aceleași lucruri, indiferent de producător. Numai că, odată la 2-3 ani, tot vei dori să-l schimbi. Iată ce poți face cu dispozitivul vechi, în cazul în care nu vrei sau nu poți să-l vinzi.
Telefoanele noi sunt întotdeauna atrăgătoare și mai mult ca sigur că, la un moment dat, vei renunța la telefonul actual și-ți vei cumpăra unul noi. Motivele pot fi diverse: nu-ți mai oferă funcțiile de care ai nevoie acum, nu mai ai suficient spațiu, se descarcă repede sau, pur și simplu, a început să se miște extrem de greu.
Ce faci, însă, cu vechiul telefon de îndată ce ți-ai cumpărat unul nou? Ei bine, poate te gândești să-l dai părinților sau să-l vinzi. Dar dacă nu-ți surâde nici măcar una dintre aceste idei, atunci trebuie să știi că nu e nevoie să-l arunci pur și simplu la gunoi.
5 moduri în care te poți folosi de telefonul vechi, ca să nu-l arunci la gunoi
Dacă se întâmpla prin 2010, atunci sigur nu prea te mai puteai ajuta de telefonul vechi. Dar odată cu apariția telefoanelor inteligente, lucrurile s-au schimbat pentru că lumea e la alt nivel. E 2020 și încă te poți folosi de vechiul smartphone.
Iată cum:
Ia-l în vacanțe, nu știi când te ajută
E bine ca atunci când pleci în vacanță pentru mai multe zile, chiar în locuri izolate, să ai cu tine un telefon de rezervă. Pe cel actual îl poți folosi pentru poze, filmări și toate cele, dar ce faci dacă, de exemplu, îl pierzi sau îți este furat? E bine să ai o variantă de rezervă, cu o cartelă SIM care să te scoată din buclucl. E util dacă mergi în munți și n-ai oameni în apropiere la care să apelezi.
Important e doar să ai semnal.
Fă-l asistentul tău
Dacă telefonul nu e foarte vechi, atunci sigur are funcții de asistent personal. Cele pe Android, spre exemplu, vin cu Google Assistant. Poți pune vechiul telefon la treabă fix pentru acest lucru. Îl lași într-un loc în casă, îl conectezi la o boxă bluetooth și apoi, prin comandă vocală, îl pui să-ți playeze YouTube sau alte platforme similare.
În timpul ăsta, tu poți lucra, găti sau face curat. Și dacă te sună cineva, nu-ți întrerupe muzica, pentru că te sună pe telefonul actual.
Folosește-l pentru jocuri
Din nou, dacă telefonul nu e foarte vechi, îl poți folosi doar pentru jocuri. Bateria îi este dedicată doar pentru acest lucru și, în acest fel, îți eliberezi spațiu și-n telefonul actual.
Folosește-l pe post de cameră de supraveghere
Da, îl poți folosi pe post de cameră de supraveghere. Ai la dispoziție multe aplicații IP Webcam gratuite și, după ce ai instalat una, poți urmări pe telefonul vechi dacă e totul în regulă la tine acasă, dacă ți-a ajuns copilul de la școală sau dacă pisica sau câinele fac deranj prin casă. Totul se redă live pe telefonul pe care-l ai cu tine.
Mergi cu el la…recondiționare
Da, nu doar mobila o poți recondiționa, ci și telefonul. Există chiar operatori care oferă acest serviciu. Practic, dispozivitul tău ajunge pe mâna unor specialiști care-l fac ca nou. Totul e contra-cost, bineînțeles, dar e o idee bună în cazul în care vrei să obții un preț mai bun pe el sau, pur și simplu, nu vrei să te desparți de el.