VIDEO Ce ar putea face Metrorex ca să asigure distanțarea socială în București

VIDEO Ce ar putea face Metrorex ca să asigure distanțarea socială în București

După data de 15 mai, România se pregătește să reintre, încet-încet, în normal odată cu ridicarea treptată a anumitor restricții. Metrorex s-ar putea inspira, de exemplu, de la metroul din Milano.

Italia e una dintre cele mai afectate țări europene de pandemia de coronavirus. Pentru că măsurile drastice au fost luate târziu, când deja numărul cazurilor creștea accelerat, autoritățile au observat cum sistemul medicale cedează sub presiunea situației. Multe persoane au ajuns la Terapie Intensivă, iar sistemul a părut, la un moment dat, depășit.

Acum, însă, autoritățile din Italia arată că și-au învățat lecția și fac tot posibilul pentru a limita interacțiunile dintre oameni.

Un exemplu în acest sens vine din orașul Milano, acolo unde autoritățile au luat măsuri speciale la metrou. Măsuri din care s-ar putea inspira și Metrorex pentru metroul din București, începând din data de 15 mai, dată de la care ar fi de așteptat ca traficul să crească, din nou, în intensitate.

Cum s-ar putea inspira Metrorex de la metroul din Milano

Autoritățile din Italia vor să relaxeze și mai tare restricțiile începând cu data de 1 iunie. Între timp, însă, s-au luat măsuri speciale pentru ca autoritățile să se asigure că distanțarea socială e respectată. Unele măsuri de acest fel au fost luate la metroul din Milano.

Acolo, de exemplu, vagoanele au fost împânzite de tot felul de marcaje, iar anumite scaune trebuie să rămână goale. În acest sens, pe unele scaune e inscripționat mesajul potrivit căruia nimeni nu se poate așeza acolo. Iar împărțirea lor e gândită în așa fel încât nicio persoană să nu stea prea aproape de cealaltă.

De asemenea, pe podeaua vagonelor s-au pus marcaje cu locul în care trebuie să stea cei care călătoresc în picioare și nu mai prind un loc. După cum vezi în video-ul de mai jos, totul a fost gândit pentru ca oamenii să nu se apropie la mai puțin de 1,5 – 2 metri unul față de altul.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: