Cât timp trebuie să dedice adulții, dar și copiii activităților fizice, pentru o viață sănătoasă în pandemie

Cât timp trebuie să dedice adulții, dar și copiii activităților fizice, pentru o viață sănătoasă în pandemie

Adulții ar trebui să facă 150 de minute de activitate fizică intensă pe săptămână, iar copiii și adolescenții în medie o oră de exercițiu fizic pe zi, susține OMS. Recomandarea se referă și la femeile însărcinate și la proaspetele mămici.

Adulții ar trebui să facă minimum 150 de minute de activitate fizică intensă pe săptămână, vitală pentru sănătatea fizică și mentală în pandemie, spun reprezentanții Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), conform Descoperă.ro.

În cazul copiilor și al adolescenților, aceștia au nevoie în medie o oră de activități fizice zilnic și de limitarea timpului în fața ecranelor

„Creșterea activității fizice nu numai că ajută la prevenirea și gestionarea bolilor de inimă, a diabetului de tip 2 și a cancerului, dar reduce simptomele depresiei și anxietății, reduce declinul cognitiv, inclusiv Alzheimer și îmbunătățește memoria”, a spus Ruediger Krech, directorul OMS pentru promovarea sănătății, potrivit Reuters, citat de Descoperă.ro.

Cu toate acestea, unul din patru adulți și patru din cinci adolescenți nu fac suficientă activitate fizică, care poate include mersul pe jos, mersul cu bicicleta, grădinăritul și curățenia, potrivit sursei menționate.

„A fi activ în fiecare zi este bine nu doarpentru  corpul nostru, ci și pentru sănătatea noastră mentală”, a spus Fiona Bull, șefa departamentului de activitate fizică al OMS. „Sunați un prieten și faceți cursurile online împreună, ajutați-vă membrii familiei. Când puteți, ieșiți afară ”, a spus ea.

Femeile însărcinate și prospetele mămici sunt incluse în recomandările de 150 până la 300 de minute de activitate fizică intensă pe săptămână pentru adulți. Acest lucru aduce beneficii pentru sănătate atât pentru mamă, cât și pentru bebeluș, potrivit Juana Willumsen, ofițer tehnic al OMS.

Desigur că e mai dificil acum să ai activitate fizică, pentru că lucrezi de acasă, ești în carantină sau, pur și simplu, te-ai obișnuit așa. Dar ieși și fă sport, chiar și în pandemie. Cât mai ai voie.