Cât te costă să-ți faci un test Real Time PCR la cerere: de ce prețurile diferă de la o clinică la alta

Cât te costă să-ți faci un test Real Time PCR la cerere: de ce prețurile diferă de la o clinică la alta

Pe lângă sistemul public, care asigură teste pentru depistarea noului tip de virus gratuit, dar în anumite condiții, poți face un astfel de test și la clinici private. Numai că prețurile diferă în cazul celui care oferă rezultate plauzibile – adică testul Real Time PCR.

Prețurile la testele Real Time PCR diferă de la o clinică la alta în România. Diferențele pot fi și până la 50%, potrivit unei analize realizate de Agerpres. Astfel, cel mai mic preț e undeva la 285 de lei, iar cel mai scump ajunge și la 420 de lei.

Agerpres a comparat ofertele de la nouă dintre cele mai importante centre medicale private cu acoperire națională, pe baza informațiilor publicate pe site-urile companiilor.

Cât te costă un test Real Time PCR la privat

Potrivit analizei, cea mai bună ofertă ar fi, în acest moment, la Synevo, unde testul costă 285 de lei, iar rezultatul se primește în 24 de ore.. Urmează Lotus Med, unde prețul este de 300 de lei, iar răspunsul vine în 48 de ore, MedLife – 340 de lei, cu primirea rezultatului în două zile, și Sante – 350 de lei, cu rezultatul în 72 de ore.

Clinicile Gral Medical efectuează teste Covid pentru 380 de lei, iar Sanador pentru 390 de lei și ambele promit rezultatul în 48 de ore. La Ok Medical, prețul unui test RT PCR SARS-CoV-2 este de 390 de lei cu rezultatul în 48 de ore. Clinica permite testarea simultană de gripă și Covid cu 440 de lei. La Regina Maria, de asemenea, prețul testului Covid este de 390 de lei, cu rezultatul în două zile.

Pachetul Covid + gripă costă 420 de lei, iar rezultatul vine în trei zile. Cel mai mare preț dintre clinicile analizate îl are MedSana, unde RT PCR costă 420 de lei, cu rezultatul în 24 de ore. Oferta aceasta este cu 48% mai mare decât cea mai ieftină (285 de lei la Synevo, cu primirea rezultatului tot în 24 de ore). MedSana mai are o variantă de preț, de 350 de lei, cu rezultat în 72 de ore.

Clinicile recomandă pacienților o programare prealabilă pentru testare.

Și ar mai fi un aspect extrem de important de menționat, după cum a arătat Libertatea. Există clinici private care fac testul doar în anumite condiții. Există clinici ca Sanador și Sante care refuză să testeze persoanele simptomatice și menționate drept contacți direcți, pe motiv că acestea ar trebui să stea în izolare. Pe de altă parte, clinici precum Regina Maria sau operațiuni drive-thru (teste făcute direct din mașină sau chiar dacă te prezinți pe jos) precum OK Medical, care îl testează.

Toate invocă un protocol al statului, care, însă, e interpretat diferit.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: