Cât de bune sunt modelele Duster și Logan pe GPL: merită să-ți iei așa ceva?

Cât de bune sunt modelele Duster și Logan pe GPL: merită să-ți iei așa ceva?

Dacia a căutat să-și diversifice gama și să respecte țintele de poluare. Cum primul model electric se lasă așteptat, constructorul a venit cu varianta Duster pe GPL. Și modelul Logan e disponibil în aceeași variantă.

Dacia e cunoscută drept o marcă accesibilă la nivel european și nu numai. Numai că, la fel ca orice alt constructor auto, trebuie să îndeplinească niște norme privind poluarea. Așa au apărut modelele Duster și Logan pe GPL.

Dacia Duster, spre exemplu, poate fi comandat și în România în versiune cu GPL cu motor de 100 CP. Modelul e disponibil doar cu nivelul de echipare Comfort pentru 14.900 de euro, preț cu 300 de euro mai mare decât al versiunii similare fără GPL.

Merită să-ți iei Duster sau Logan pe GPL?

Păi, un lucru e sigur: vei economisi din cheltuielile cu carburantul pe termen lung. După cum ai văzut, plătești mai mult pentru modelul Duster de acest fel, dar în timp s-ar putea să merite. Dacia a anunțat recent, în luna ianuarie, că introduce pe Duster o versiune cu motor pe benzină de 100 de cai putere alimentată și cu GPL.

Până atunci, modelul era disponibil doar în Franța.

De asemenea, ai versiunea GPL și pentru Dacia Logan. În acest caz, motorul pe benzină de 100 de CP este oferit împreună cu nivelul de echipare Ambiance, iar prețul de pornire este de 9.850 de euro.  Mașinile arată la fel, doar că rezervorul pentru GPL este montat în spațiul ocupat în mod obișnuit de roata de rezervă și include o serie de sisteme de siguranță pentru ca SUV-ul să respecte standardele de securitate și să poată accesa inclusiv parcările subterane.

Versiunea poate rula fie pe benzină, fie pe GPL, iar cu ambele rezervoare pline ajunge la o autonomie de peste 1.000 de kilometri.

Practic, aceste modele au două scopuri: ajută producătorul să se conformeze normele mai aspre de poluare din UE și diversifică un pic gama. Totodată, pentru client, versiunea GPL are un scop foarte precis: combustibilul e mai ieftin.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: