Când vei putea merge în București cu cel mai modern tramvai construit la noi

Când vei putea merge în București cu cel mai modern tramvai construit la noi
Sursa foto: Inquam Photos / Alexandru Busca

După autobuze germane și turcești, în București va fi și tramvai românesc. Deocamdată, e promovat ca fiind cel mai modern construit vreodată la noi.

Acest tramvai, care ar trebui să ajungă pe șine în următoarele șase luni, a fost dezvăluit de Sindicatul Transportatorilor din Bucureşti. A publicat imagini cu caroseria unui tramvai Bucur LF care s-ar fabrica în prezent în uzina STB.

În Uzina de Reparații „Atelierele Centrale” (URAC) a STB SA se află în fabricație în acest moment un tramvai Bucur LF 417. E al 17-lea vagon al seriei. Are tracțiune în curent alternativ, la care s-a făcut o nouă reproiectare a amenajării interioare și exterioare.

Acest tramvai are o particularitate. Este cu 70% podea coborâtă. Asta ar trebui să ușureze accesul călătorilor în vagon.

După 10 ani, un tramvai pentru București

Ultimul tramvai modern construit la URAC pentru București, respectiv Bucur LF-CC, a fost finalizat sub formă de prototip în 2009. Avea podea parţial coborâtă 60%. Ar trebui să știi însă că ciclul de viață al unui tramvai este de aproximativ 20 de ani. După care intră în reparații și modernizare.

„Sigur, ideal ar fi ca în locul lui să apară un tramvai complet nou. Dar, până la înnoirea parcului – care este în derulare -, trebuie să fie ținut în viață cel existent. Astfel, în decursul a patru luni, specialiștii Uzinei de Reparații transformă un vagon sosit în stare de colaps, într-unul nou”, au transmis cei de la Sindicatul STB.

Ce urmează pentru Societate acum e să pună pe șine 18 tramvaie noi Bucur LF-CA.

În acest sens, Societatea de Transport București a lansat o licitaţie pentru amenajarea interioară și exterioară (inclusiv proiectare/design) pentru construcția acestor tramvaie noi. La această licitaţei a  fost depusă o singură ofertă, din partea Asocierii Ingenious Machinery Solutions SRL – Support Real IFN SA – Railtec Systems Integrations SRL, notează Economica.net. Tipul contractului este acord cadru, în valoare de 6,37 milioane de euro, cu derulare prin contracte subsecvente ce vor fi încheiate în funcție de necesitățile STB SA.

Citește și:
Sursa: Economica
Etichete: