E Black Friday și la ANAF, dar altfel: de ce urmărește Fiscul tranzacțiile de astăzi

E Black Friday și la ANAF, dar altfel: de ce urmărește Fiscul tranzacțiile de astăzi

ANAF e cu ochii pe tranzacțiile de Black Friday și urmărește atent tot ce se întâmplă în online. Inspectorii Fiscului sunt la datorie, transmite instituția.

ANAF anunță că urmărește cu atenție tot ce se întâmplă de Black Friday, pentru a-i depista pe cei care profită de eveniment pentru a face evaziune fiscală. Fiscul susține că va monitoriza atent toate tranzacţiile din această zi și nu numai.

De fapt, inspectorii urmăresc dacă obligațiile fiscale care se vor naște în această perioadă de reduceri sunt achitate. Cu alte cuvinte, dacă toți comercianții respectă legea, mai ales că e vorba de volume foarte mari de vânzări, arată un comunicat ANAF.

ANAF, cu ochii pe Black Friday

Sunt monitorizați atent mai toți actorii implicați în proces. În acest context, Direcția Generală Antifraudă Fiscală reamintește și firmelor de curierat că au obligația legală a verificării identității reale a vânzătorilor cu care încheie contracte pentru livrarea mărfurilor.

Totodată, ANAF încurajează conformarea voluntară și reamintește tuturor persoanelor și firmelor care au avut venituri din vânzări online că pot accesa facilitățile fiscale privind plata obligațiilor bugetare.

De la începutul operațiunii „Mercur”, inspectorii ANAF au verificat clienți ai firmelor de curierat rapid cu cel mai mare volum de livrări cu plata „ramburs”, fără plata obligațiilor fiscale aferente, atât persoane fizice care au vândut online en-detail produse achiziționate angro, cât şi persoane juridice care au achiziționat intracomunitar sau au importat bunuri, pentru care s-au emis bonuri fiscale sau facturi cu valori subevaluate către cumpărători a căror identitate este dificil de verificat, apoi le-au comercializat prin intermediul platformelor on line cu livrare direct către cumpărători.

Și chiar s-au identificat probleme.

Astfel, în perioada 1 septembrie – 06 noiembrie, inspectorii ANAF-Antifraudă au finalizat verificările la 233 contribuabili care au efectuat comerţ electronic, fiind identificate abateri pentru sancționarea cărora au dispus amenzi şi confiscări în valoare totală de 608.157 lei. De asemenea, au fost calculate impozite și taxe datorate în valoare totală de 15,7 milioane lei, iar pentru asigurarea recuperării creanțelor au fost instituite măsuri asigurătorii în valoare totală de 7,63 milioane lei.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: