16 oct. 2020 | 15:02

Banca Transilvania face surpriza momentului în România: toți românii trebuie să afle urgent

BANI
Banca Transilvania face surpriza momentului în România: toți românii trebuie să afle urgent

Banca Transilvania lansează în cadrul aplicației sale NEO, o facilitate de multi-banking, NEO Control, prin care clienții pot consulta detalii despre conturile personale deschise la fintech-uri sau alte bănci din România.

Prin NEO Control, Banca Transilvania oferă un serviciu complet nou în România, serviciu de multi-banking, bazat pe interconectare prin folosirea platformei de Open Banking BT.

Prin integrarea de actori noi în propriul ecosistem IT, facilitat de Open Banking, Banca Transilvania are oportunitatea de a lansa produse și servicii noi.

Întrucât oamenii își doresc din ce în ce mai mult ca serviciile pe care le folosesc să fie rapide, personalizate, cât și ieftine, serviciul NEO Control de la Banca Transilvania încearcă să satisfacă aceste dorințe.

Banca Transilvania deține platforma de Open Banking încă din 2018, fapt care a permis băncii să experimenteze și să creeze un nou tip de banking, bazat pe interconectare.

“Colaborăm cu fintech-uri și combinam agilitatea lor cu know-how-ul și baza mare de clienți BT”, declara Mariana Chindriș, Director Executiv – Chief Technology Officer, Banca Transilvania.

NEO este noua platforma de Mobile Banking și Internet Banking a Băncii Transilvania, în cadrul căreia lansează constant facilități. Prin opțiunile oferite, este comparabilă cu aplicațiile fintech și este potrivită celor care sunt pasionați de nou.

Cum poți beneficia de facilitățile NEO Control?

Clienții Băncii Transilvania pot adaugă în NEO conturile deschise la alte bănci sau fintech-uri cu activitate în România.

Până în prezent, conturile care pot fi asociate în aplicația NEO provin de la bănci precum BCR, ING, UniCredit și Revolut, însă BT are planuri de a extinde numărul de bănci colaboratoare în viitor.

Prin NEO Control clienții BT pot vedea informații despre conturi și tranzacții efectuate prin intermediul oricăruia dintre conturile adăugate.

Facilitatea NEO Control a fost dezvoltată de Banca Transilvania împreună cu FINQware, fintech românesc care oferă soluții de agregare a datelor.

Banca Transilvania a anunțat alte două facilități, NEOcont pentru persoane fizice și NEOcont pentru antreprenori, prin care cei care doresc să lucreze cu Banca Transilvania pot deschide cont 100% online, fără niciun drum la bancă.

Pentru cei care își doresc NEO, primul pas care trebuie făcut este accesarea site-ului NEO în cadrul secțiunii Vreau NEO.