12 oct. 2020 | 16:05

Banca Transilvania a făcut un anunț uimitor: acum e vorba de-o sumă imensă de bani

BANI
Banca Transilvania a făcut un anunț uimitor: acum e vorba de-o sumă imensă de bani

Banca Transilvania și Organizația Salvați Copiii România au demarat o campanie, lansată la începutul lunii septembrie pentru a oferi ajutor copiilor din familii aflate în dificultate financiară.

Aproape 120.000 de euro au fost donaţi de români şi de Banca Transilvania în cadrul campaniei “Echipează-ţi copilul să meargă la şcoală chiar dacă nu e al tău”.

Acţiunea a demonstrat puterea solidarităţii, creând oportunitatea pentru aproximativ 1.200 de copii din familii nevoiaşe să poată fi pregătiți pentru școală.

Campania a fost demarată pe două planuri

Organizația Salvați Copiii România a organizat strângerea de fonduri, în care românii erau invitați să doneze orice sumă.

Banca Transilvania a fost implicată în proces și a dublat suma donată de români prin BT Pay şi prin site-ul BT. În una din zilele campaniei, suma donată de români a fost triplată prin intermediul aplicaţiei.

Campania a început cu prima donație realizată de Banca Transilvania, care a oferit suma de 50.000 de euro, pentru a ajuta inițiativa.

“Mulţumim celor 2.000 de români care au donat în această campanie pentru a pune umărul la eforturile pe care copiii din aceste familii cu probleme le fac pentru a învăţa.

Dincolo de suma adunată în campanie, este la fel de important că se contruieşte acest obicei al donaţiilor mici, dar frecvente.

La BT suntem mândri că am contribuit la această cauză împreună cu Organizaţia Salvaţi Copiii. Adevăraţii eroi sunt copiii care merg la şcoală în condiţii adverse”, a declarat Sergiu Mircea, Director Executiv Marketing & Comunicare, Banca Transilvania.

Conform datelor Organizaţiei Salvaţi Copiii, aproximativ 40% dintre copiii din România se află în risc de sărăcie, iar pericolul de abandon școlar este la niveluri ridicate în aceste cazuri.

Prin această iniţiativă, Banca Transilvania continuă să se implice în comunităţile din care face parte.

În contextul pandemiei, BT a donat peste 2 milioane de euro pentru a ajuta medicii şi spitalele din 30 de localităţi în lupta cu Covid-19.