Avertisment pentru cei cu mașini pe benzină și motorină mai vechi de 7 ani. La ce să fie atenți acum în primul rând

Avertisment pentru cei cu mașini pe benzină și motorină mai vechi de 7 ani. La ce să fie atenți acum în primul rând

O mașină mai veche vine la pachet și cu diverse probleme. Cel mai bine e să le rezolvi la timpul lor și să nu te lase în drum. Așa că am făcut o listă cu lucrurile la care să fii atent.

Șoferii care conduc constant o mașină veche se pot expune la riscuri însemnate. În primul rând, o revizie ar trebui să înceapă de la frâne. Chiar dacă plăcuţele şi discurile de frână au prioritate la verificare, un element la fel de important la care să fii atent sunt conductele prin care trece lichidul. E o problemă imensă dacă se scurge în timp lichidul și nu-ți mai țin frânele. Iar defectarea sistemului se poate întâmpla din diverse cauze externe.

Amortizoare, rezervor și planetare

O mașină mai veche poate avea probleme acolo unde te aștepți mai puțin. De exemplu, verificarea amortizoarelor este la fel de importantă ca a altor componente. Un semn clar că amortizoarele ar trebui schimbate e că centrul de greutate al mașinii e dat peste cap și nu se mai „așează” la fel de bine la drum.

Verifică, în primul rând, dacă există scurgeri, iar, dacă se întâmplă acest lucru, mergi la un service. Amortizoarele pot pierde ulei şi nu mai există presiune în sistem. Capacele de protecție sunt importante, că dacă nu sunt în regulă te poți trezi cu o avarie foarte mare în timpul deplasării.

Poate nu te gândești des la rezervor, dar e vital. Pierderi de carburant pot face daune imense. Verifică dacă există urme de umezeală pe suprafaţa acestuia sau dacă, atunci când mașina e parcată, există pierderi de carburant. Verifică-l și pentru urme de zgârieturi. Verifică și zonele în care rezervorul este prins cu şuruburi.

Șuruburile au prostul obicei de-a rugini în timp. Cel mai bine ar fi să-l verifici la un service autorizat.

Nu în ultimul rând, verifică planetarele. Nu aștepta să detectezi problemele din cauza zgomotului, că s-ar putea să fie prea târziu. Burdufurile sunt cele care se pot defecta cel mai des. Se pot slăbi colierele sau se deterioriorează cauciucul, începe să intre praf şi pietre de drum.

Important, pe măsură ce mașina se învechește, e să o verifici și să știi că te poți baza pe ea.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Sursa: Adevărul
Etichete: