Atenție, viitori șoferi: ce se întâmplă cu examenele auto, anunț important de la autorități

Atenție, viitori șoferi: ce se întâmplă cu examenele auto, anunț important de la autorități

Autoritățile dintr-un județ au un mesaj important pentru viitorii șoferi. Și toți candidații de acolo care vor să obțină permisul auto sunt vizați.

Pandemia de coronavirus a venit cu schimbări și pentru centrele de examinare auto, dar și cu reguli noi pe care trebuie să le respecte toți instructorii și candidații. Examenele se dau în condiții speciale, fiind valabil și pentru proba practică și pentru cea teoretică.

Acum, Prefectura județului Ialomița vine cu schimbări legate de programul examinărilor.

Ce se întâmplă cu examenele auto în Ialomița

Pentru a veni în întâmpinarea tuturor solicitărilor privind desfăşurarea probei practice pentru obţinerea permisului de conducere, Prefectura Ialomiţa a stabilit programul examinărilor, transmite instituția. Astfel, proba teoretică de obţinere a permisului de conducere se susţine săptămânal, în zilele de luni ( în intervalul orar 09 – 16.00) şi în zilele de vineri ( în intervalul orar 08.00 – 14.00).

De asemenea, numărul zilelor acordate probei practice (traseu) a fost majorat şi stabilit pe municipii, astfel: Luni – municipiul Slobozia (loc de plecare – Vama Obor Slobozia); Marţi – municipiul Feteşti (loc de plecare – Gara Feteşti); Miercuri – municipiul Urziceni (loc de plecare – Autogara Urziceni); Joi – municipiul Slobozia (loc de plecare – Vama Obor Slobozia); Vineri – prin rotaţie pentru fiecare din locaţiile existente, în ordinea: Slobozia, Feteşti, Urziceni.

Probleme cu examenul auto din cauza pandemiei au fost și-n București. Recent, susținerea probelor a fost suspendată, după ce un angajat fusese diagnosticat cu coronavirus. Examenele s-au reluat pe 15 iulie.

Totul a fost oprit în 2 iulie, după cum transmitea DRPCIV la acea vreme.

„După 15 iulie, după ce va expira perioada de 14 zile în care ei sunt în izolare vom vedea ce se întîmplă. Dacă nu va mai fi confirmat nici un caz, activitatea va fi reluată. Reprogramarea se va face în ordinea zilelor în care au fost programați ei anterior. De exemplu, dacă aveam data de 2 iulie vor da pe 23, toți candidații care erau programați pe 3 vor da pe 24. Programarea va fi postată pe site-ul instituții Prefecturii București în timp util”, au declarat reprezentanții DRPCIV.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: