Atenție, șoferi! Greșeala care se lasă cu sancțiuni mari. E în pericol talonul auto în acest caz

Atenție, șoferi! Greșeala care se lasă cu sancțiuni mari. E în pericol talonul auto în acest caz

Cei mai mulți șoferi uită de reguli de circulație. Asta îi poate costa scump, mai ales când vine vorba de acte. Poliția Română explică un caz destul de frecvent.

Șoferii își găsesc de multe ori scuze când încalcă regulile de circulație. Dar e important să nu se gândească doar la ei. Polițiștii pot aplica sancțiuni foarte serioase. Și, uneori, îi poate costa chiar talonul auto.

În cazul de acum, greșeala care îi poate costa talonul auto pe șoferii români e una la care nu mulți s-ar aștepta. Mașinile cu care participați în trafic trebuie să fie puse la punct tehnic de fiecare dată. Polițiștii pot aplica amenzi serioase în caz contrar.

Spre exemplu, în cazul mașinii de mai jos, un model de Honda, nu culoarea foarte puternică a automobilului a fost motivul pentru care șoferul a fost tras pe dreapta. Șoferul a spus că polițistul a constatat anumite probleme, cum ar fi că pozițiile erau pe LED, iar anvelopele pe spate erau mai alte. „A zis c-o să-mi ia talonul. Pentru asta să-ţi ia talonul, dar mă rog…asta-i legea, ce să facem”, notează Impact.ro

Ce spune Poliția despre astfel de șoferi?

„Au fost întocmite mai multe procese verbale, sancţiunea care se aplică e cuprinsă între 6-8 puncte de amendă, 870 de lei e amenda minimă şi se dispune reţinerea certificatului de înmatriculare.”
Claudiu Costea, inspector de la Brigada Rutieră

În cazul mai sus citat, polițiștii au dorit să verifice că mașina corespunde normelor din toate punctele de vedere. Au fost găsite nereguli la nivelul poziţiilor pe led, dar și a anvelopelor care erau puțin mai late pe partea din spate, decât este prevăzut.

Din acest motiv a fost considerată necesară aplicarea unei amenzi. Șoferul acestei mașini a mai aflat că ar putea să rămână și fără talonul auto al mașinii sale, după ce a fost oprit de către ofițerii de la Rutieră. Dacă automobilul este constatat cu defecte tehnice, șoferul poate să fie amendat în orice moment.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI