Atenție, șoferi: cele mai bune mașini pe benzină și motorină. Surpriza momentului vine de la Dacia

Atenție, șoferi: cele mai bune mașini pe benzină și motorină. Surpriza momentului vine de la Dacia

Părerile despre Dacia nu sunt mereu dintre cele mai bune. Dar e important să afli cât mai multe păreri ca să știi ce alegi. Dacă ești șofer, cu siguranță te interesează în mod direct acest clasament.

Ce contează când iei o mașină? Să fie cât de cât fiabilă și să știi că te poți baza pe ea la drum lung și nu numai. În cazul Dacia Sandero, cel mai bine vândut model de la producătorul autohton, carwow o clasează pe locul 4 într-un clasament cu 15 mașini care sunt de încredere.

A ajuns atât de sus datorită costurilor mici de întreținere. Vorbim de circa 210 lire sterline (aprox. 1.130 lei) pentru majoritatea reparațiilor și e posibil ca cele mai multe să aibă legătură cu componentele electronice. Totuși, cea mai scumpă reparație poate avea legătură cu motorul și asta înseamnă circa 460 lire (aprox. 2.500 lei).

Datele au fost furnizate de Warrantywise, care a realizat un sondaj cu privire la cele mai bune mașini când vine vorba de cât de repede se defectează și cât costă reparația. Ce e pe primul loc? Ei bine, o mașină aparte: Lexus RX. Dar ca preț de achiziție, Sandero nu prea are rival. Și cu un grad atât de ridicat pentru fiabilitate.

Dacă nu iei Dacia, care mașini sunt de încredere?

Dacia se pregătește să lanseze câteva modele noi și e foarte probabil să fie chiar mai bune decât cele vechi, la un preț similar. Dar dacă vrei să alegi alte mărci care s-au dovedit bune în timp, ei bine, poți începe cu Kia. Printre probleme se numără servodirecția electrică, frâna de staționare care poate ceda și filtrul de particule (la diesel) care se înfundă în cazul mersului necorespunzător. Altfel, e de încredere.

Pe locul doi e Hyundai. Printre defecțiunile frecvente se regăsește coroziunea în partea din spate a șasiului, probleme cu frâna de staționare, imobilizarea roților fiind disproporționată, dar și parbrize de slabă calitate.

În fine, pe locul trei e Volkswagen. Printre problemele semnalate frecvent se numără: volantul cu masă dublă poate ceda prematur, cutia de viteze manuală se poate defecta, modulul ABS  /ESP prezintă erori. Topul complet e aici ca să-ți faci o idee.

Citește și:
Etichete: