09 mart. 2020 | 09:07

Atac la Google și Apple: Huawei a devenit o mină de aur pentru dezvoltatori

ACTUALITATE
Atac la Google și Apple: Huawei a devenit o mină de aur pentru dezvoltatori

De aproximativ un an, din cauza restricțiilor impuse de către autoritățile americane, Huawei trebuie să se descurce fără magazinul virtual Google Play. Din acest motiv, face investiții semnificative în AppGallery.

La ora actuală, din poziția de dezvoltator, niciun magazin virtual de aplicații pentru mobil nu este mai profitabil decât Huawei AppGallery. În speranța realizării un colecții masive de aplicații populare, producătorul chinez de mobile a făcut un anunț care sfidează practicile din piață utilizate de Google și Apple. Gestul a fost făcut ca o manifestare de disperare, pentru ca terminalele Huawei să poate fi comercializate în Europa și pentru a reveni la gloria de altă dată.

Ca referință, Apple și Google iau aproximativ 30% din profitul generat de orice aplicație comercializată prin Apple AppStore și Google Play. Pentru cel puțin un an, Huawei a decis să nu ia niciun ban de la dezvoltatori, pentru a-i atrage în curtea sa.

Valoarea comisionului practicat de Huawei variază de la un tip de aplicație la alta, dar în fiecare caz, termenii financiari sunt mai avantajoși decât dacă ți-ai pune aplicația sau jocul în magazinele Apple și Google.

Noile particularități ale înțelegerii cu dezvoltatorii sunt trecute în politica preferențială a AppGallery Service Agrement. Tratamentul preferențial se aplică pentru primele 24 de luni. Dezvoltatorii care vor să se bucure de aceste condiții, trebui să-și urce aplicațiile în AppGallery înainte de luna iunie a acestui an. După acea dată, se vor confrunta cu un mecanism de împărțire a profitului similar cu cel practicat de Google și Apple.

În detaliu, împărțirea preferențială a profitului se va împărți în două perioade. În primul an, dezvoltatorii vor primii 100% din încasări pentru aplicațiile de tip non-jocuri. În cazul jocurilor, profitul va fi împărțit 85% la dezvoltator și 15% la Huawei. Valoarea este foarte apropiată de cea practicată de Epic Store, 88%.

În al doilea an, 85% din bani vor merge la dezvoltatori pentru majoritatea aplicațiilor sau 90% în cazul programelor educaționale. După doi ani, se revine la formatul standard, 70% – 30%. Dacă ești dezvoltator și vrei să afli mai multe detalii despre modul în care poți să îți înscrii aplicația în Huawei AppGallery, accesează acest link.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele