Așa ai grijă de banii și datele tale personale: cum să le ții piept hoților digitali

Așa ai grijă de banii și datele tale personale: cum să le ții piept hoților digitali

În prezent, cea mai populară metodă de autentificare în doi pași e prin SMS. Dar se poate și mai bine, iată cum.

Microsoft Authenticator pe mobil va fi în curând actualizat cu gestionarea parolelor și capabilități de completare automată, a anunțat compania. Astfel, parolele vor fi sincronizate folosind contul tău Microsoft utilizând Outlook, Hotmail și alte produse Redmond. Îl poți folosi pe Edge sau chiar pe Chrome, printr-o nouă extensie Chrome.

Ideea e că așa nu-ți mai bați capul să ții minte parole și, totodată, poți apela la autentificarea în doi pași ca să îți asiguri conturile. Și, dat fiind că ne bazăm pe servicii digitale mai mult ca niciodată, nicio soluție care-ți simplifică viața n-ar trebui ignorată.

Microsoft Authenticator poate acum să stocheze și să completeze automat parolele dispozitivelor mobile

Acest lucru îți va permite să selectezi Microsoft ca furnizor de completare automată, apoi să sincronizezi parolele în aplicații sau site-uri web utilizând browserul Edge Microsoft sau Google Chrome, printr-o nouă extensie Chrome.

Până acum, Authenticator a fost în mare măsură util ca aplicație de autentificare cu doi factori. Cu gestionarea completării automate și a parolelor, totuși, este un înlocuitor legitim pentru sistemul de completare automată a parolelor Google. Acest lucru ar trebui să fie deosebit de util pentru companiile sau persoanele care lucrează pe ecosistemul Microsoft Office, mai degrabă decât pe Google G-Suite (acum Google Workspace).

Cum să-ți activezi funcția

Funcția este acum în previzualizare, dar poate fi accesată de la cea mai recentă versiune completă a aplicației Authenticator pe iOS sau Android.

Pur și simplu deschizi aplicația, navighezi la Setări – Beta – Completare Automată și activezi funcția de parole. Pentru a activa capacitatea de completare automată pe dispozitivul tău, va trebui să mergi la setarea „Completare Automată Parole” pe iPhone sau „Completare Automată” pe Android. Apoi găsești setarea „Autentificator” și schimbi serviciul în Microsoft.