06 mai 2020 | 11:31

Armata vrea să acorde un contract uriaș: pe ce se bat Telekom și alte companii

ACTUALITATE
Armata vrea să acorde un contract uriaș: pe ce se bat Telekom și alte companii

Armata scoate la înaintare un contract uriaș pentru achiziția de echipamente de rețea. Printre ofertanți se numără și companii mari precum Telekom.

Armata caută să se doteze în această perioadă cu echipamente de rețea și a scos la licitatație un contract uriaș. Valoarea acestuia se ridică la peste 145 de milioane de lei, iar printre ofertanți se numără și gigantul din sectorul telecomunicațiilor – Telekom.

16 firme s-au înscris în total la această licitație organizată de Ministerul Apărării Naționale. Licitația vizează furnizarea de echipamente de rețea – mai exact switch-uri.

Telekom caută să câștige un contract cu Armata

Contractul pus la bătaie de Armată e estimat la 145,3 milioane de lei, fără TVA, pe o perioadă de trei ani. Ofertanții sunt Telekom Romania Communications, Dendrio Solutions, Mida Soft Business, Producton, Felix Telecom, MessysTech, Pentagon Business, Datanet Systems, Arlechin Total Distribution, Bidnet Telecom, Trencadis Corp, Cybernet, Marctel SIT, Universal Card Systems, Arctic Stream și Solhard Technology AKH.

Câștigătorul se va angaja să livreze nu mai puțin de 10.100 de echipamente de rețea.

Telekom România înseamnă, practic, fostele companii Cosmote și Romtelecom, iar diviziile sunt împărțite. Fosta Romtelecom e deținută de grupul elen OTE, cu 54,01%, și Ministerul Comunicațiilor, cu o participaţie de 45,99%.

În cazul fostei Cosmote, Telekom Romania Communications deține o cotă de 30%, restul acțiunilor revenind grupului elen OTE. După cum știi, compania e de vânzare, dar totul pare tras acum pe linie moartă. Statul trebuie să-și spună cuvântul, oricum.

„O eventuală tranzacție este de interes strategic pentru România. În momentul de față analizăm cu foarte mare atenție ceea ce se întâmplă în piață și lucrăm efectiv la calibrarea poziționării noastre în funcție de cele mai recente evoluții.”
Lucian Bode, ministrul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor