Anunțul pe care trebuie să-l vadă toți clienții Banca Transilvania

Anunțul pe care trebuie să-l vadă toți clienții Banca Transilvania

Banca Transilvania înregistrează un parcurs foarte bun, în ciuda anului dificil în care ne regăsim. Se vede asta în ultimul bilanț.

Conform datelor de la Bursa de Valori București, Banca Transilvania (TLV) s-a apre­ciat cu 14,3% la bursa de la Bucureşti pe par­cursul lunii august. Vorbim de-o creștere de la 2 lei pe ac­ţiu­ne la 2,285 lei pe acţiune, echivalentul unei creşteri de 1,5 miliarde de lei a capitalizării la aproape 12 miliarde de lei.

E bine să știi că Banca Transilvania e  cea mai mare instituţie de credit din România în func­ţie de valoarea acti­ve­lor gestionate.

Acţiunile TLV, cele mai lichi­de de la bursa românească, au înre­gistrat în august cea mai bună lună din 2020. Această evoluţie bună a fost susţinută de faptul că banca de la Cluj a raportat profit în primul se­mestru al acestui an. Totodată, e și apropierea datei de înregistrare pentru recompen­sarea investitorilor, respectiv octombrie.

Totodată, e bine să știi că indicele principal BET s-a apreciat cu 7,4% în august. Astfal, e a doua cea mai bună lună din 2020, după mai (9,1%).

Ce s-a mai întâmplat pe bursă în august independent de Banca Transilvania

Titlurile Electrica (EL) și-au continuat secvența pozitivă cu o apreciere de 0,43%, până la nivelul de 11,70 lei/acțiune, pe fondul unor schimburi de 1,28 milioane lei, notează Profit.ro. Totodată, titlurile OMV Petrom (SNP) au câștigat 0,14%, până la prețul de 0,3455 lei/acțiune pe o activitate de 1,12 milioane lei, iar titlurile Transgaz (TGN) au coborât cu 1,01%, până la prețul de 293 lei/acțiune, pe volume echivalente cu 1,04 milioane lei.

Nu în ultimul rând, titlurile grupului bancar austriac Erste (EBS), listate secundar la BVB, au avut un salt de 2,32%, pe tranzacții de 1,26 milioane lei. Iar titlurile Sphera Franchise Group (SFG) au avansat cu 0,37%, până la prețul de 13,50 lei/acțiune, pe transferuri de 1,52 milioane lei. Aceasta este compania care deține lanțurile Pizza Hut și KFC.

În ultima săptămână din august, pe fondul crizei medicale, Sphera a raportat o pierdere semestrială de 22,58 milioane lei.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: