Anunțul Digi | RCS-RDS care ar putea salva sute de mii de vieți: a cheltuit deja 1,6 milioane de euro

Anunțul Digi | RCS-RDS care ar putea salva sute de mii de vieți: a cheltuit deja 1,6 milioane de euro

Digi | RCS-RDS a decis să pună umărul la rezolvarea crizei medicale pe care o traversează România din cauza coronavirus. Și vine cu o decizie care ar putea salva sute de mii de vieți.

Digi RCS RDS e unul dintre cei mai importanți operatori telecom de la noi din țară. Compania a decis să pună umărul și a venit cu o donație care vine numai bine în plină criză medicală.

Digi | RCS-RDS anunță că a donat către mai multe spitale din țară echipamente medicale, dar și un laborator de testare RealTime PCR, unde vor putea fi efectuate testele celor suspecți de infectare cu coronavirus. De donația Digi | RCS-RDS vor beneficia orașe precum București, Brașov, Constanța, Craiova, Oradea și Timișoara.

Cum ar putea salva Digi |RCS-RDS sute de mii de vieți

Operatorul telecom susține că echipamentele medicale pe care le-a donat valorează nu mai puțin de 1,6 milioane de euro. Compania susține că Ministerul Sănătății și municipalitățile din București, Brașov, Constanța, Craiova, Oradea și Timișoara vor primi, între altele, 60 de kituri pentru ventilare mecanică, indispensabile în tratamentul cazurilor critice de COVID-19, aflate la terapie intensivă.

Acestea includ ventilatoare, infuzomate, injectomate, monitoare, ecografe, paturi.

Echipamentele, care au fost achiziționate de către Digi România direct de la producătorul de top MindRay, precum și celelalte accesorii, au o valoare totală de peste 1,6 milioane de euro și vor ajunge în România în etape, pe parcursul lunilor mai și iunie 2020. Repartiția e următoarea: 16 vor fi donate instituțiilor medicale din București, la propunerea Ministerului Sănătății și a Primăriei Generale a Municipiului București, câte 10 pentru municipalitățile din Oradea și Timișoara, câte 8 pentru municipalitățile din Brașov, Constanța și Craiova.

Livrările vor începe în data de 11 mai și vor ajunge în orașe pe parcursul mai multor zile, în funcție de programul de livrări al furnizorului, precizează Digi | RCS-RDS. La sfârșitul lunii trecute, compania telecom a finalizat și achiziționarea echipamentelor de extracție ARN și RealTime PCR (inclusiv accesoriile) și a unui număr de 2.000 de kit-uri de testare pentru două laboratoare, în valoare totală de peste 730.000 lei.

Un laborator și 500 de teste au fost donate, la sfârșitul lunii aprilie, Spitalului Clinic Județean de Urgență Oradea. Cel de-al doilea kit și restul testelor vor fi utilizate în cadrul unui parteneriat cu Centrul de Diagnostic și Tratament Provita din București, pentru testarea populației, pe baza nevoilor Ministerului Sănătății.

Citește și: