Anunțul despre Digi | RCS-RDS care vizează 2 milioane de români. S-a aflat acum ce se întâmplă cu banii de pensii

Anunțul despre Digi | RCS-RDS care vizează 2 milioane de români. S-a aflat acum ce se întâmplă cu banii de pensii

Digi | RCS-RDS tocmai a devenit un operator mult mai interesant pentru circa 2 milioane de români. Anunțul tocmai a fost făcut și vizează o investiție masivă.

Compania românească e listat la bursă – simbolul bursier DIGI și compania Digi Communications N.V. -, iar acum s-a aflat că fondul de pensii administrat privat NN Pensii investește în aceste acțiuni.

NN Pensii gestionează economiile pentru pensie ale 2 milioane de români. A intrat în acționariatul Digi | RCS-RDS cu o investiție de câteva zeci de milioane de lei, notează ZF. În raportul pe 2019 al fondului de pensii private se arată că NN Pensii are o investiţie de 86 de milioane de lei la Digi, realizată în ultimele şase luni din 2019.

Astfel, cu câteva luni înainte de criză, circa 2 milioane de români au devenit acţionari indirecţi la una dintre cele mai mari companii antreprenoriale din România.

Anunțul de la Digi | RCS-RDS care-i vizează direct pe clienți

Independent de vestea de pe bursă, Digi | RCS-RDS a anunțat că elimină minutele internaționale pentru anumite țări. Astfel, în Germania ai doar pentru numere din rețeaua Vodafone, în Marea Britanie doar pentru EE, iar în Austria doar pentru T-Mobile. În cazul Spaniei, ei bine, ai minute gratuite pentru cei din rețeaua Digi Mobil, la fel și în Ungaria. În Franța ai către SFR și Free Mobile, în timp ce în Belgia ai către Orange și Proximus. În Grecia, minutele gratuite sunt valabile pentru Vodafone și Wind.

Sunt și câteva modificări pozitive. Operatorul a anunțat și reducerea tarifului către principalele destinații mobile din Europa: de la 0,02 euro/minut la 0,012 euro/minut fără TVA. Practic, de la 1 mai, plătești per oră de conversație 0,72 euro (fără TVA) față de 1,2 euro ca până acum.

În ceea ce privește listarea pe bursă, grupul a făcut acest pas în februarie 2017. A fost cea mai mare listare antreprenorială, respectiv o ofertă publică de 944 milioane lei. Din 2017 şi până în semestrul întâi din 2019 din rândul celor şapte fonduri Pilon II din România, doar NN Pensii şi Metropolitan Life Pensii nu erau acţionare la Digi.