Anunțul Banca Transilvania pentru toți românii: asta se întâmplă când îți iei mașină. Mare atenție la detalii

Anunțul Banca Transilvania pentru toți românii: asta se întâmplă când îți iei mașină. Mare atenție la detalii

Dacă vrei o mașină, dar n-ai toți banii, nu-ți rămâne decât să iei în calcul două opțiuni: credit sau leasing. Banca Transilvania clarifică ce se întâmplă când alegi oricare dintre opțiuni.

Indiferent de mașină, prețul tot e mare. Pentru un model nou, vorbim de peste 10.000 de euro, cel puțin. Dacă vrei mai multe dotări, motoare mai puternice, deja ne apropiem de 20.000 de euro. În cazul finanțării, poți alege credit sau leasing. În fiecare caz sunt câteva lucruri de știut.

Înainte de toate, trebuie înțeles dreptul de proprietate, după cum explică Banca Transilvania. Când vine vorba despre leasing, proprietarul autovehicului este societatea de leasing de la început și până la sfârșitul contractului. Tu ești, de fapt, utilizatorul mașinii, astfel că ți se va transmite dreptul de folosință. La final, poți opta pentru una dintre următoarele variante: fie o cumperi sau prelungești contractul de leasing, fie o returnezi și nu mai plătești valoarea reziduală.

Banca Transilvania explică ce-i cu avansul

În ambele cazuri, ajută să ai bani de avans. Ajută să ai cel puțin 20% din valoarea mașinii, iar asta înseamnă și-o reducere a ratei pe care o ai de plătit lunar. Banca Transilvania susține că la creditul auto acest avans scade, dar nu cu mult, deoarece procentul minim este de 15% din valoarea totală a împrumutului solicitat. Avantajul e că îl poți plăți direct vânzătorului.

În cazul în care n-ai banii, evident, Banca Transilvania îți recomandă un credit de nevoi personale.

Pe măsură ce-ai plătit ratele, posibil să te gândești să termini mai repede creditul. Rambursarea anticipată este diferită în funcție de produsul financiar pentru care optezi. Prin urmare, la leasingul auto, rambursările anticipate parțiale le poți face când doreșți tu, însă pentru rambursarea anticipată totală va trebui să aștepți 12 luni de la dată începerii contractului.

În cazul unui credit, rambursarea îți este tot timpul la îndemână, susține Banca Transilvania. Tot ce trebuie să faci este să ai banii necesari în cont și să nu ai restanțe.

În fine, mai poți ține cont că pe leasing e posibil să prinzi oferte mai bune la RCA și Casco.

În ceea ce privește timpul de așteptare, Banca Transilvania sustine că, dacă e vorba de leasing, procesul de aprobare durează cel mult două zile. La creditul auto situația se complică puțin, deoarece chiar dacă procesul de aprobare propriu-zis este unul scurt, intervine partea birocratică cu etape precum: încheierea poliței Casco (obligatorie la Banca Transilvania), constituirea gajului pe mașină, virarea banilor în contul vânzătorului.

Banca recomandă însă creditul de nevoie personale. Procesul de aprobare durează câteva zile, apoi dispui cum vrei de bani. Ai toate detaliile aici.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: