Anunț de ultimă oră de la BCR: se oprește sistemul de carduri. Cum îi afectează pe clienți?

Anunț de ultimă oră de la BCR: se oprește sistemul de carduri. Cum îi afectează pe clienți?

Banca Comercială Română (BCR) a venit cu un anunț deosebit pentru clienți. BCR a anunțat că sistemul de carduri va fi oprit. Chiar dacă sună grav, nu e chiar așa.

BCR a anunțat că oprirea sistemului de carduri va afecta oamenii doar pentru o perioadă scurtă de timp. În acest interval orar, nu vor putea fi utilizate echipamentele de tip ATM (bancomate), MFM (maşini multifuncţionale) şi POS (aparatele de plată cu cardul).

De asemenea, cardurile BCR nu vor putea efectua tranzacţii în reţeaua BCR şi nici în alte reţele de acceptare. Totodată, autentificarea la ghişeele automate se va putea face cu un cod de bare.

BCR oprește sistemul de carduri pe 18 iulie, între 1 si 5 dimineața. Banca susține că face asta pentru a putea permite derularea unor procese anuale de îmbunătăţire specifice Visa şi Mastercard.

Unde suni dacă ai probleme cu sistemul BCR

E bine să știi și că în aplicaţia George pentru mobile și internet banking apar câteva limitări. De exemplu, nu vor putea fi efectuate operaţiuni specifice cardului (blocare/deblocare card, modificări limite tranzacţionale, rambursare card de credit) .

E bine de reținut că tranzacţiile la automatele de schimb valutar (ASV-uri) nu vor fi afectate, iar cele la ghişeele automate (APT-uri) vor putea fi realizate numai cu autentificare cu cod de bare, fără să fie posibilă autentificarea cu card BCR.

Pentru suport şi informaţii mai detaliate, clienţii pot apela gratuit call centerul BCR la *227, apelabil gratuit din orice reţea naţională sau +4 021.407.42.00 apelabil din străinatate la tarif normal.

În altă ordine de idei, poți lua în calcul să investești în titluri de stat. Banca Transilvania, BCR și BRD vor vinde titluri de stat pentru populație. Asta se va face în euro, emise pentru prima dată de Ministerul de Finanțe. Și vor fi listate la bursă, cu dobânzi anuale de 2%. Ai detaliile suplimentare aici.

Citește și:
Etichete: