Amendă pentru liderul pieței RCA: de ce trebuie să plătească șefii companiei 150.000 de lei

Amendă pentru liderul pieței RCA: de ce trebuie să plătească șefii companiei 150.000 de lei

Compania-lider pe piața asigurărilor RCA a primit o nouă amendă pentru abateri de la legile în vigoare. Sancțiunea a fost decisă de ASF – Autoritatea pentru Supraveghere Financiară.

Euroins, compania care vinde cele mai multe polițe de asigurare RCA din piață, a primit o nouă amendă în valoare de 150.000 de lei. ASF a constatat că asiguratorul nu și-a îndeplinit termenele scadente la unele dintre obligațiile prevăzute în planul de măsuri stabilit în sarcina societății. Mai exact, e vorba de amenda de la începutul anului – cea care se ridica la 500.000 de lei.

Au fost amendați doi șefi din companie: Mihnea Tobescu, Director general – amendă în cuantum de 100.000 lei și Milena Guentcheva, Director general adjunct – amendă în cuantum de 50.000 lei.

Euroins, o nouă amendă din partea ASF

După amenda dictată la începutului anului, Autoritatea de Supraveghere Financiară a solicitat societății să comunice modalitățile de implementare a recomandărilor formulate în termen de 5 zile de la finalizarea acestora. De asemenea, ASF a stabilit în sarcina asigurătorului să elaboreze un plan de măsuri pentru remedierea aspectelor constatate, termenul maxim de realizare a fiecărei măsuri fiind data de încheiere a exercițiului financiar al anului 2020.

Numai că aceste lucruri n-ar fi fost respectate. 

Noua amendă vine, oricum, într-un context dificil pentru Euroins. Mai multe rețele de service-uri din țară, printre care și AutoCar, s-au unit într-un demers pentru a cere declararea falimentului Euroins, pentru o datorie de 1,5 milioane lei. În replică, Euroins, asigurătorul cu cele mai multe reclamații din piață la nivelul anului trecut, acuză service-urile că ar practica prețuri umflate la reparații și cu mult peste media pieței.

Situația Euroins de acum a reamintit de falimentul Astra Asigurări, decis definitiv în aprilie 2016. Atunci, Fondul de Garantare a Asiguraților a estimat că valoarea despăgubirilor din dosarele Astra Asigurări este de 650 milioane lei, conform HotNews. La acel moment, fondurile FGA erau de 1,038 miliarde lei.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: