Air Force vrea o flotă de mașini zburătoare care arată ca ceva scos din desene animate

Air Force vrea o flotă de mașini zburătoare care arată ca ceva scos din desene animate

Air Force a prezentat un prototip al unei mașini zburătoare, care ar putea deveni curând cea mai nouă aeronavă Air Force. Să fim sinceri, arată ca o animație Pixar din anii 2000.

Vehiculul electric de decolare și aterizare (eVTOL), numit Hexa, a fost ridicat pe cer în timpul unui zbor de testare pe 20 august, în Texas, conform Task and Purpose.

Secretarul Forțelor Aeriene Barbara Barrett, șeful Statului Major al Forțelor Aeriene – Generalul Charles Q. Brown Jr. – și Chief Master al Forțelor Aeriene – Sergent JoAnne S. Bass – s-au numărat printre oficialii prezenți la prima demonstrație de zbor vertical de decolare și aterizare (eVTOL) Agility Prime la Camp Mabry, pe 20 august.

Până în 2030, Air Force vrea să-și dezvolte forța aeriană

Compania din spatele prototipului, LIFT Aircraft din Texas, a anunțat în aprilie că face un parteneriat cu Air Force, ca parte a unei „inițiative de ultimă generație”, numită Agility Prime, un program menit să „accelereze piața comercială a vehiculelor avansate de mobilitate aeriană”.

Acest proiect face parte din eforturile mai mari ale armatei americane de a adăuga mașini zburătoare în arsenalul său, în următorul deceniu. „Vrem să avem 30 de vehicule în forța aeriană până în 2030”, a declarat reporterilor Will Roper, secretar adjunct al Forțelor Aeriene pentru achiziții, tehnologie și logistică, în cadrul unui apel video din aprilie, citat de Military.com.

Hexa este dotat cu 18 rotori independenți și poate transporta o singură persoană odată. Poate chiar să plutească pe apă datorită celor patru geamuri perimetrale, în funcție de configurație.

LIFT o prezintă ca o mașină zburătoare destinată oricui, nu doar celor care dețin permisul de pilot. Cei de la LIFT spun că nu trebuie decât să acționeze un joystick cu trei axe. Pe site-ul companiei scrie, de asemenea, că de restul se ocupă un pilot automat.

Citește și: