28 mai 2020 | 06:30

Acum s-a dat legea: dacă ai făcut școala de șoferi de curând, trebuie să știi asta

AUTO
Acum s-a dat legea: dacă ai făcut școala de șoferi de curând, trebuie să știi asta

În contextul în care perioada de stare de urgență a afectat examinările celor care au făcut școala de șoferi, o nouă hotărâre de guvern încearcă să vină în ajutorul celor care nu au reușit să dea examenul în timp util.

Pe perioada stării de urgență, dar și după, o mare parte dintre activitățile de zi cu zi ale românilor au suferit modificări majore. Unii nu au putut să-și schimbe buletinul sau pașaportul, alți au întâmpinat dificultăți în întâmpinarea mașinilor. Ideea este că lucrurile nu au mai fost ca înainte.

Tot la capitolul activități care nu au mai avut loc intră examinarea celor care au parcurs teoria de la școala de șoferi și au făcut orele de traseu. Mulți dintre acești oameni se află însă într-o situație delicată, pentru că ai o perioadă de timp limitată din momentul în care urmezi cursurile unei școli de șoferi și ziua în care îți sunt evaluate competențele. Potrivit Regulamentului de aplicare a Ordonanţei de urgenţă a Guvernului 195/2002, în acest moment valabilitatea este de un an de la data absolvirii cursurilor.

Printr-o hotărăre de Guvern adoptată miercuri, perioada de timp detaliată mai sus este modificată prin adăugarea perioadei în care România s-a aflat în stare de urgență, dar și în stare de alertă. Cu alte cuvinte, ai mai câștigat câteva luni în care să dai examenul de carnet de șoferi, deși nu este foarte clar când se va încheia starea de alertă.

„Prin această hotărâre de guvern, este reglementată această situație, astfel încât cei care au absolvit aceste cursuri să poată să desfășoare examenele pentru obținerea permisului de conducere”, a anunțat Ionel Dancă, șeful cancelariei prim-ministrului.

Mai exact, potrivit proiectului, valabilitatea cursului de pregătire teoretică şi practică se prelungește cu echivalentul perioadei în care a acționat starea de urgenţă și de alertă, care a avut ca efect suspendarea activității de examinare în vederea obținerii permisului de conducere. Atunci când valabilitatea cursului de pregătire teoretică şi practică expiră pe durata stării de urgenţă sau de alertă, la încetarea stării respective se acordă o nouă valabilitate cursului, echivalentă cu perioada care a atras suspendarea activității de examinare în vederea obținerii permisului de conducere.
La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele